Preslatki mali trendi stan u opuštajućim neutralnim nijansama

Stan od 43 četvorna metra mlada je dizajnerica uredila u modernom stilu, ali odabirući pažljivo boje, materijale i uzorke koji će ovaj interijer činiti zanimljivim i stilski aktualnim i za nekoliko desetaka godina

 

 

Neki stanovi su posebniji od drugih, ne samo po stilu uređenja, nego po onome ‘nečemu’. Netko će to nazvati dobrom energijom, netko atmosferom, a netko ugođajem. Ovakav se dojam najbolje postiže pomnim planiranjem prostora, dobrim dizajnom, ali i detaljima. Ruskoj arhitektici i dizajnerici Kristini Saakajan to je pošlo za rukom u stanu od 43 četvorna metra. Osim što je dobro iskorišten svaki centimetar prostora, ovaj stan doista ima posebnu ljepotu koja počiva na jednostavnosti i mudrom odabiru materijala.

 

KS Architects

 

Dodatni šarm daje mu balkon koji je postao dio dnevne zone rušenjem zida nakon kojega je pretvoren u radni i kutak za odmaranje. Mnogi će se najviše svidjeti sklopive panel zavjese od drvenih letvi kojima se po potrebi zatvara zid na kojem su police i tv. Istovremeno, zavjese su dekorativni element u dnevnoj zoni te mogu funkcionirati kao ukras.

Prevladavaju neutralne bijele i bež nijanse s akcentima u petrolej, žutoj i plavoj boji. Svijetli tonovi dominiraju u dnevnoj zoni, a tamniji u maloj spavaćoj sobi koja ima efektan ugradbeni ormar. Kako bi se stvorila iluzija prostora, za fronte ormara korištena su ogledala, koja su usto i praktičan element.