Moderna elegancija u atraktivnom stanu koji ima i fantastičan ured

Zavirite u privlačan i moderan stan od 120 kvadrata u Avilésu, u sjeverozapadnoj Španjolskoj, koji je majstorski redizajnirao studio David Olmos Arquitectos.

 


Smješten u blizini središta povijesnog grada Avilésa u španjolskoj pokrajini Asturiji, ovaj suvremeni stambeni prostor spaja funkcionalnost, dobra dizajnerska rješenja i modernu eleganciju.

Život nakon pandemije zahtijeva domove koji su ne samo privatni nego i produktivni u smislu radnog prostora kako bi se posao mogao obavljati iz topline i sigurnosti doma što svakako nudi veću komociju. Ovaj stan nudi radni prostor, spavaću sobu s vlastitom kupaonicom i garderobom te vizualno povezanu kuhinju i dnevni boravak.

Foto: Ivo Tavares Studio

NAMJEŠTAJ ZAOBLJENIH LINIJA

Jedinstveni namještaj zaobljenih linija i upečatljiva paleta boja bijele i sive ujedinjuju prostor, utjelovljujući besprijekorno, ali i vrlo ugodno i intimno okruženje.

Stan ima 12o četvornih metara i nalazi se u velikoj stambenoj zgradi, smještenoj u blizini povijesne jezgre grada te ga je bilo potrebno renovirati, osmisliti raspored i namještaj te opremiti. Interijer ima jedinstven horizontalni raspored koji se proteže od glavnog do dvorišnog pročelja zgrade.

Foto: Ivo Tavares Studio

RASPORED U STANU

Na glavnom pročelju, okrenutom prema jugu, nalaze se dnevni boravak i velika spavaća soba s natkrivenom terasom koja je pretvorena u ured. Dvorišna strana sadrži kuhinju, malu blagovaonicu, ostavu i glavnu spavaću sobu. Ulazni prostor, toalet i kupaonica smješteni su u sredini, između jedne i druge strane stana.

Foto: Ivo Tavares Studio

MODERAN I ELEGANTAN PROSTOR

Vlasnici su željeli moderan i jednostavan prostor koji će biti dobro osvijetljen te radni prostor koji će pružati mir. Njihova lista želja uključivala je i spavaću sobu s vlastitom garderobom i kupaonicom te prostranu kuhinju s neformalnom blagovaonicom, vizualno povezanu s dnevnim boravkom i velikim blagovaonskim stolom.

Foto: Ivo Tavares Studio

POVEZIVANJE SOCIJALNE I PRIVATNE ZONE U STANU

U ovoj renovaciji, arhitekti su nastojali povezati različite prostore što je moguće neprimjetnije, izbjegavajući bilo kakav stilski i prostorni nesklad. Ovdje zakrivljeni namještaj igra ključnu ulogu, nježno i fluidno definirajući različita područja. Sav namještaj ima lažnu gornju gredu, koja služi kao kanal za instalacije, bez da se ugrozila visina stropa.

Foto: Ivo Tavares Studio

Na kraju, dominantni bijeli zidovi u prekrasnom su kontrastu s drvenim policama, ponekad otvorenima s obje strane, i profinjenom bojom sive. Konačni dizajn, iako moderan i minimalistički, može se pohvaliti i dozom elegancije te kao takav osigurava skladan i privlačan životni prostor.

Foto: Ivo Tavares Studio

 

Komentari