Novo lice garsonijere: savršeno preuređenih 25m2

Stan od svega 25 četvornih metara izvrstan je primjer kako se može maksimalno iskoristiti mali prostor i dobiti ugodan samački interijer koji ima, osim kuhinje i dnevne sobe, i dio za spavanje

 

Pred dizajnerski studio Zukkini iz Moskve stavljen je izazovan zadatak: kako od garsonijere koja se prostire na svega 25 četvornih metara dobiti moderniji i funkcionalniji stan. Preuređenjem, koje je uključivalo nove instalacije, podne obloge, sanitarije i namještaj, bilo je potrebno dobiti i prostor za spavanje. Kako je riječ o izduženom prostoru, jedina opcija bila je podijeliti ga na tri zone. Prijašnja vrata koja su iz hodnika vodila u sobu pomaknuta su za 1,5 metar niže. Tako se u sklopu hodnika našlo mjesta za kuhinju, a dnevna zona podijelila se na savršeno osmišljen mini boravak s blagovanjem te spavaći dio.

Stan je uređen moderno, s elementima industrijskog stila (komoda u boravku), a dominiraju jednostavne, čiste linije i vrlo malo dekora, kako prostor ne bi izgledao zatrpano. Zbog male kvadrature korišteni su prostorni trikovi kako bi stan izgledao prostraniji nego što jest: osim bijele boje, izbjegavan je glomazni namještaj, u boravak je stavljen okrugli stol za ručavanje, iskorištena je visina stropa za zidne police, a između kuhinje i dnevno-spavaće zone korištena su staklena vrata. Tako je ujedno i kuhinjski prostor dobio više prirodnog svjetla koje mu je nedostajalo. Akcenti u plavoj i svjetlijim smeđim nijansama dali su prostoru toplinu i notu elegancije i smirenosti.

 

Izvor: Decoholic/Studio Zukkini

https://youtu.be/QB6XaxkWF2E