Samo 55 m2: dvorišna kućica postala je ugodan dom za mladog vlasnika

Ova mala ljepotica nalazi se u Los Angelesu i izvrsna je inspiracija za skučene interijere, bilo da je riječ o stalnom životnom prostoru ili vikendici. Sastoji se od male dnevne zone u kojoj je i radni kutak te spavaće sobe i kupaonice.

 

 

Američki dizajnerski studio Hive LA Home, predvođen Jessicom Fleming i Devonom McKeonom potpisuju preuređenje male kuće od svega 55 četvornih metara u predgrađu Los Angelesa. Kućica se nalazi u sklopu dvorišta u kojem se nalazi velika obiteljska kuća te je služila za goste, kao kao prostor za skladištenje. Objekt je imao i malu čajnu kuhinju. Adaptacijom koja je uključivala nove instalacije i podne obloge, kompletan namještaj i vanjske otvore, objekt je prenamijenjen u životni prostor za mladgo vlasnika. Njegov zahtjev bio je osigurati u interijeru radni kutak koji će služiti za svakodnevni rad od kuće. Budući da je spavaća soba doista mala, u njoj se nije uspjelo naći mjesta za ovaj sadržaj, tako da je on postao dio dnevne zone te je smješten u dijelu gdje se nalazi veliki regal koji služi kao ormar za pohranu te polica za knjige.

Centralna prostorija je dnevna zona u kojoj se pored spomenutog radnog kutka nalaze dnevni boravak te kuhinja sa šankom koji služi i kao prostor za blagovanje. Nekada je kuhinja bila zasebna mala prostorija, no novim prostornim preinakama srušio se zid koji ju je dijelio od veće prostorije te se tako stvorio otvoren prostor. Ovako se kuhinja otvorila prema ostatku prostora te se stvorila iluzija veće kvadrature.

Ostatak kućice čini mala spavaća soba s krevetom na kat (za potrebe ugošćavanja) te vešeraj, kupaonica i toalet.

 

 

Foto: Amy Bartlam/ Hive LA Home
Komentari