ATRAKTIVAN APARTMAN NA OBALI: jednostavan i funkcionalan mali stan za najam

Na atlantskoj obali Francuske, u gradu La Rochelle nalazi se mali apartman za kratkoročni najam koji će biti izvrsna inspiracija svima koji žive u malom prostoru ili ga daju također u najam.

 


U potrazi ste za inspiracijom za svoj mali dom, vikendicu ili apartman? Na stranici Airbnb smo pronašli sjajan primjer kako se funkcionalno i lijepo može urediti mali prostor.

Stan u kojeg vas vodimo nalazi se na posljednjem katu stare zgrade u La Rochelleu, lučkom gradu na atlantskoj obali Francuske, koji je vrlo privlačan i turistima. Stoga su se vlasnici, imajući u vidu i njegovu poziciju u dinamičnoj četvrti La Pallice, odlučili adaptirati dotrajali interijer i namijeniti ga za kratkoročni najam.

Foto: Airbnb

Interijer površine 37 kvadrata prvotno je bio jednosobni stan, a vlasnici su ga pretvorili u dvosobni, odvajajući dio velike prostorije u dvije manje.

Foto: Airbnb

Ona veća dobila je ulogu dnevnog boravka s kuhinjom i stolom za blagovanje, a manji, nišni prostor namijenjen je za spavanje. Iako mali, u njemu je dovoljno mjesta za bračni krevet, police i otvoreni manji ormar.

Foto: Airbnb

Spavaći dio pregrađen je kombinacijom stakla i metala tako da prirodna svjetlost ulazi u prostor, tako da on ne izgleda skučeno niti mračno. U stanu se nalazi i mala kupaonica s tuš kabinom, a glavni adut je ipak terasa na koju se izlazi iz dnevnog dijela.

Vanjski prostor od 20 kvadrata nudi pogled na dio grada.

Foto: Airbnb

Stan je uređen jednostavno i funkcionalno i u njemu je sve podređeno njegovoj namjeni. Uređenje je inspirirano skandinavskim dizajnom i prirodom, s decentnim unošenjem trendova. Ugodne zelene i zemljane nijanse u kombinaciji s drvetom daju prostoru toplinu i mekoću.

Foto: Airbnb
Komentari