ELEGANTNIH 50 KVADRATA: prigušeni tonovi i drvene površine donijeli su toplinu i opuštenost

Koristeći prigušene tonove i prirodne materijale poput drveta, dizajneri iz Studija Ruumz stvorili su udoban i profinjen stan za mladoga klijenta, slijedeći njegovu želju za elegantnim i opuštenim životnim prostorom

 


U stanu površine 50 četvornih metara dizajnerski studio Ruumz uspio je smjestiti dnevni boravak, kuhinji, spavaću sobu s garderobom i kupaonicu s tuš kabinom. U uređenju su se vodili željama mladoga vlasnika koji je želio jednostavan, ali elegantan prostor koji će biti lako održavati.

Cilj je bio tako organizirati funkcionalan interijer u kojem će svaka stvar imati svoje mjesto te da prostor bude maksimalno iskorišten. Također, uređenjem se nastojala stvoriti atmosfera opuštenosti, što je vlasniku bilo jako bitno.

 

Foto: Evgenij Kulibaba / Stajling Elena Sereda i Alena Bukanova

Iz hodnika se ulazi u mali dnevni prostor koji je od kuhinje odijeljen kliznom staklenom pregradom koja odvaja prostor, ali se zbog prozirnog stakla stvara dojam da je to jedan otvoreni prostor, koji je time i prostorniji. Dnevni boravak vodi prema spavaćoj sobi u čijem se sklopu nalazi radni kutak i odvojena walk-in garderoba. Iz hodnika, koji je ispunjen ugradbenim garderobnim ormarima, ulazi se i u kupaonicu, koja pored kade ima i tuš.

Foto: Evgenij Kulibaba / Stajling Elena Sereda i Alena Bukanova

Posebna pozornost posvećena je materijalima i teksturama. Vlasniku su se sviđale tamnije smeđe nijanse drveta za drvene panele na zidovima, ali kako je stan mali, dizajneri su koristili svijetlije nijanse drveta kojima se dekorirao čitav prostor. Također, ista nijansa drveta korištena je za namještaj po mjeri – police i ormariće u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. Dio zida obložen drvetom u spavaćoj sobi vizualno odvaja spavaći od radnog dijela.

Foto: Evgenij Kulibaba / Stajling Elena Sereda i Alena Bukanova

Pored drveta i svijetlih bež nijansi, vrlo zastupljen je i mramor u interijeru kao i metalni akcenti u mat zlatnoj i crnoj. Mramor se nalazi u kuhinji i zajedno sa staklenim vratima i zlatnim naglascima čini je vrlo elegantnom. Ova kombinacija vrlo dobro funkcionira u kupaonici koja odiše luksuzom.

Izvor: Elle Decoration Russia

Komentari