HRABRE IDEJE U 50 KVADRATA: šarmantna igra stilova, boja i materijala u zagrebačkom potkrovlju

Stan, poput ovoga od 50 četvornih metara u koji vas vodimo u suradnji s HEP-om, dokaz je kako mali prostori mogu biti prave oaze eklektike. Tim Mirjane Mikulec poigrao se stilovima, materijalima i bojama te uspio postići sklad!

 

 

Vodimo vas u dvosobni stan od 50 kvadrata, u potkrovlju stambene zgrade u Zagrebu, za čije uređenje se pobrinuo studio Mirjana Mikulec interijeri. Iako prostor ne obiluje kvadratima, dizajnerica ga je odlučila urediti tako da izgleda sve samo ne dosadan i predvidiv. U malim prostorima očekuju se uglavnom svijetle boje te stilska ujednačenost, što ponekad može stvarati dojam monotonije. No, ovdje je učinjen iskorak…

“Ovaj stan je pravi primjer koliko zahvalna može biti igra materijalima, bojama i raznim teksturama, ali i da za sklad u prostoru nije potrebno da sve prostorije izgledaju isto. Upravo suprotno”, ističe dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Već sam ulaz daje naslutiti da je u cijelom stanu prisutna igra materijala i boja. Kombinacija dekora betona i cigle vješto je spojena s mekšim i nježnijim elementima poput dekorativne mahovine, što stanu daje poseban karakter i odvažnost. Isto vrijedi i za blagovaonicu. Naoko jednostavnu kombinaciju boja i materijala zanimljivom čini odličan odabir tapete koja privlači pozornost.

“Meni osobno najdraži dio stana je kuhinja. Ovdje smo se poigrali crvenim akcentima koji nisu toliko čest izbor u kuhinjama i u interijerima uopće, ali ovdje su pokazali da mogu biti itekako zahvalan odabir. Igrali smo se kant trakama i namjerno ih stavili u crveno, a sama boja usklađena je s hladnjakom”, otkriva dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

Najveća prostorija u domu je dnevni boravak s malim radnim kutkom. Kao i u ostatku stana, i ovdje dominira igra stilova, boja i materijala, što stvara posebnu i originalnu kombinaciju. Drvo, metal, tamni tonovi – elementi su koji interijeru daju notu industrijskog stila. S druge pak strane, štukature na zidu prostor čine drukčijim i neuobičajenim.

“Posebnu čar prostoru svakako daju krovni prozori i kosine, kao i u svakom potkrovlju, a ovdje smo tu veliku količinu svjetlosti iskoristili tako da smo se poigrali tamnijim tonovima na zidovima. Tamniji tonovi mogu izgledati impresivno, ali samo ako interijer ima dovoljno prirodne svjetlosti”, objašnjava dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Spavaća soba malen je i udoban prostor. Njime se protežu sivi tonovi, čineći tako idealnu, neutralnu kombinaciju koja djeluje opuštajuće. A sivi su tonovi prisutni i u kupaonici. Jednostavna je izgleda, a dominantni je motiv, kao i u drugim prostorijama, dekor betona.

 

Komentari