NA ZADNJEM KATU ZGRADE: ugodan stan s dvije sjajno uređene terase

Na posljednjem katu stambene zgrade u Barceloni krije se prekrasan trosobni stan s velikim adutom: prostranim terasama koje nude sjajan pogled, ali i niz fantastičnih sadržaja

 

 


‘Privatni zalazak sunca’, kako su nazvali dizajneri iz studija Egue y Seta svoj noviji projekt, stan je s doista divnim pogledom, koji se nudi s dvije terase. No, isto tako bismo ga mogli nazvati i ‘Privatni izlazak sunca’ jer s obzirom na orijentaciju istok-zapad pruža divan pogled i rano ujutro, kada se budi dan.

Foto: Vicugo foto

Ovaj trosobni stan od 95 kvadrata nalazi se na posljednjem katu stare stambene zgrade u Barceloni i doživio je kompletnu transformaciju i modernizaciju prema prijedlogu uređenja dizajnera.

Foto: Vicugo foto

Novi raspored u stanu

Adaptacija je donijela i novi tlocrtni raspored jer su kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak spojeni u jedan prostor, koji iznosi oko 40 četvornih metara. Tako ovaj prostor izgleda još veći nego što jest. Zahvaljujući velikim otvorima, crna kuhinja nije nimalo zamračila niti zagušila prostor.

U sklopu dnevnog prostora nalazi se mali funkcionalni radni kutak, odvojen staklenim vratima.

Foto: Vicugo foto

Oblik dnevnog prostora u kojem su dvije niše omogućio je da blagovaonica i kuhinja budu u njih uvučene i tako se stvara vizualni dojam zona unutar prostorije. Crna boja istovremeno povezuje prostor te tople ugodne drvene površine.

Moderna kuhinja nudi i šank kao mjesto druženja i brzih obroka, a veliki blagovaonski stol veća druženja.

Foto: Vicugo foto

Dvije spavaće sobe s kupaonicama

Ostatak stana čine dvije spavaće sobe s kupaonicama te jedan mali gostinjski toalet. Obje spavaonice opremljene su luksuzno, no dok u većoj vlada tamne boje, antracit siva i siva, u drugoj vladaju drvene površine.

Detalji poput obloženog plafona, tapeta, upečatljive rasvjete… čine ih posebnima.

 

Foto: Vicugo foto

Terase kao dnevni boravci

Obje terase funkcioniraju tako da na njoj možete provesti cijeli ili dobar dio dana, pa i kada je sunce najjače i kada pada kiša. Sve to moguće je zahvaljujući  tendi koja se može razvući.

Na jednoj je terasi, koja izlazi iz dnevnog boravka, pored blagovaonskog stola i mini kuhinje, i kutna garnitura kao u dnevnom boravku gdje možete ispijati kavu. I družiti se uz filmove budući da je tu i vanjsko kino na platnu, opuštati se u bazenu, uz mini bar ili roštilj. Ovakva terasa izvrstan je prostor za partyje i obiteljska slavlja.

Foto: Vicugo foto

Druga, površinom manja terasa izlazi iz spavaćih soba te nudi luksuzni jacuzzi s pregradom koja pruža privatnost te udoban kutak za sjedenje i odmor.

Foto: Vicugo foto

 

 

Komentari