Bezvremenski, profinjeni štih modernog stana u zagrebačkoj novogradnji

Interijer od 75 m2 čiji projekt uređenja potpisuje tim Mirjane Mikulec nalazi se u širem centru Zagreba. Vlasnici, bračni par u srednjim godinama, željeli su dom koji će izgledom biti aktualan i kada budu u mirovini stoga je ispunjen kvalitetnim komadima namještaja koji u sebi spajaju moderni dizajn i klasiku.

 

 

Predstavljamo vam novi projekt dizajnerskog studija Mirjana Mikulec interijeri, komforni trosobni stan od 75 četvornih metara u širem centru Zagreba. Budući da je riječ o novogradnji te su vlasnici bili zadovoljni izgledom kupaonice, toaleta i podnih obloga, ovi elementi su zadržani. Studio Mirjane Mikulec bio je zadužen za uređenje – odabir namještaja i detalja, boja, uzoraka, materijala te projektiranje kuhinje koja je rađena po mjeri te osmišljavanje lođe.

 

U načinu uređenja slijedile su se želje klijenata, a one su bile funkcionalan i jednostavan, a istovremeno profinjen interijer, nadahnut klasikom uz dodatak modernih, ali ne odviše trendovskih elemenata. “Svidjelo nam se razmišljanje vlasnika o prostoru jer smo tako mogli stvoriti bezvremenski interijer, a tome su uvelike pomogli i komadi namještaja jednostavnih linija izvedeni kod stolara prema našim idejama“, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

 

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihalić

 

Ulaskom u stanu nalazimo se odmah u dnevnoj zoni, budući da ulazni prostor nije odvojen zidom. Dnevna zona, koja se sastoji od kuhinje, blagovanja i dnevnog boravka prostran je i ugodan prostor koji plijeni pažnju svojom profinjenošću i elegantnim, jednostavnim linijama i nenametljivim bojama.

Mnogima će pažnju privući kuhinja L oblika i ravnih linija, otvorena prema blagovaonici i dnevnom boravku. Njome, kao i cijelom dnevnom zonom, dominira neutralni kolorit predvođen sivom, uz dodatke smeđih akcenata. Kuhinja je izvedena u dvije vrste materijala – s uzorkom mramora te dekorom drveta koji čini poveznicu s parketom.

 

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / Foto: Darko Mihali Foto: Darko Mihalić

 

„Posebnost kuhinje je i njezina visina od 290 cm – maksimalno je iskorištena visina stropa kako bi ju bilo lakše održavati te dobiti više skladišnog prostora, baš kao i bijelom ugradbenom ormaru koji se pruža duž cijelog jednog zida. Ovaj ormar poslužio je i za skrivanje tehničkog pogona stana“, ističe dizajnerica.

Centralni dio boravka čini udobna tamno siva garnitura za sjedenje klasičnog dizajna s koje se pogled pruža na tv zid te hodnik koji vodi prema dvjema sobama – spavaćoj i gostinjskoj te kupaonici i toaletu. Spavaća soba svojim je uređenjem donijela atmosferu hotelske sobe, a pažnju plijeni tapeta upečatljivog uzorka iznad akcentnog zida. Zagušenost ove prostorije izbjegnuta je smještanjem ugradbenog ormara u nišu. Druga, manja spavaća soba, u toplim smeđim tonovima pretvorena je u gostinjsku sobu koja ujedno ima ulogu i radne sobe.

 

Komentari