PO MJERI MLADE VLASNICE: profinjen ženstveni štih u modernom stanu u Sarajevu

Interijer površine 98 četvornih metara nalazi se u centru Sarajeva, u blizini Akademije dramskih umjetnosti, te je stilski spoj modernog dizajna i klasike

 

 

Projekt koji potpisuju Nermina Zagora i Dina Šamić, arhitektice iz studija Firma, star je sedam godina i pravi je primjer kako se može stvoriti bezvremenski interijer koji će odolijevati trendovima i vremenu. Riječ je stanu u središtu Sarajeva, u blizini Akademije dramskih umjetnosti koji se sastoji od dnevnog boravka s kuhinjom i blagovanjem, spavaće sobe, garderobe, radne sobe te hodnika, kupaonice, toaleta i balkona.

 

Foto: Studio Firma

Promjena tlocrta

Površina od 98 četvornih metara pružala je komfor i veliki potencijal u ostvarenju svih potrebnih sadržaja, no tlocrtni raspored ipak je trebalo mijenjati. Tako su u sklopu adaptacije proširene dvije prostorije – kupaonica i toalet, a ostava je pretvorena u garderobu, što je bio san mlade vlasnice.

Foto: Studio Firma

Nova uloga spavaće sobe

Druga spavaća soba pretvorena je u radnu te je povezana s glavnom spavaonicom dvostrukim velikim vratima. Na isti način, s dodatkom stakla, odvojena je dnevna zona od hodnika, čime je hodnik dobio dodatnu svjetlost, a oba prostora izgledaju prozračnije i veći nego što jesu.

Interijer je uređen moderno, s dominacijom neutralnih svijetlih nijansi, prije svega sive i bijele, s dodatkom ružičaste i plave u suptilnim akcentima. Dekorativna poveznica svim prostorijama je siva boja na zidovima, s efektom patine.

Foto: Studio Firma

Većina namještaja, kombinacija modernih, ravnih linija i bogate klasike, rađena je po mjeri, kako bi se što bolje prilagodila prostoru i stilu te odgovorila na potrebe vlasnice.

Komentari