Funkcionalan stan koji osvaja bojama i miksom stilova

Trosobni stan za četveročlanu obitelj izvrstan je primjer kako od derutnog prostora u staroj zgradi možete napraviti ugodan i razigran prostor te uspješno kombinirati nekoliko stilova uređenja

 

Trosobni stan u New Yorku bio je posve zapušten kada ga je četveročlana obitelj odlučila odabrati za svoj novi dom. Roditelji s dvoje djece uzrasta šest i četiri godine željeli su prostor visoke funkcionalnosti, ispunjen dobrim ukusom i umjetninama, ali da istovremeno ne bude uštogljen i pretenciozan. Također, nisu se htjeli posve odreći retro elemenata koje su zatekli u stanu poput cigle na zidovima i cijevi na stropu. To je dalo topao ugođaj stanu, kao i natruhe industrijskog i rustikalnog stila koja se vlasnicima svjidjela. Ova dva stila prisutna su najviše u boravku te blagovanju, dok je kuhinja u posve modernom, minimalističkom stilu.

Ostatak prostora uspješna je kombinacija tih stilova uz dodatke vintagea, a čitava paleta nijansi prisutna u stanu nije nimalo stvorila stilsku zbrku. Čak štoviše, ono što bi se na prvi pogled činilo previše, ovdje se pokazalo kao prava doza životnosti i dobrih vibracija. Upravo je to glavni adut ovoga stana za mladu obitelj koja uživa u zajedničkim trenucima u svome novome životnom prostoru.

 

Izvor: CWB Architects/dizajnerica Tamara Eaton

 

Komentari