ADAPTACIJA KUĆE IZ 19. STOLJEĆA: zavirite u obiteljsku oazu u kojoj su sjajno isprepletene klasika i moderni industrijski stil

Renovacija kuće katnice u malom mjestu na švedskoj obali preobrazila je staro zdanje u prekrasan i funkcionalan dom u kojem caruju modernizirane varijante klasike i industrijskog stila

 

 

Stara kuća u malom mjestu na švedskoj obali, sagrađena krajem 19. stoljeća podvrgnuta je temeljitoj adaptaciji. Novi izgled donio je novi, moderni i svježi senzibilitet, ali je zadržao mnoge poveznice sa originalnim ambijentom stare građanske kuće. Kamini i štukature su ostale, a na podove je stavljen seljački pod pa se time nastavila tradicija ovij elemenata u kući.

Foto: Planete Deco

Interijer od ukupno 150 kvadrata se sastoji od dvije etaže – prizemlja i potkrovlja, a eksterijer je vrlo mali i proteže se sa stražnje strane kuće. U donjoj etaži nalazi se otvorena dnevna zona – kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak su povezani adaptacijom, kako bi se prostor prilagodio suvremenom načinu života. U prizemlju se nalazi još i mali gostinjski toalet te mala soba koja je pretvorena u sobu za druženje i čitanje, svojevrsni drugi dnevni boravak.

Foto: Planete Deco

Na katu se nalaze tri spavaće sobe te velika kupaonica. Hodnik je iskorišten za velike ugradbene ormare od poda do stropa, što je riješilo problem odlaganja odjeće i ostalih stvari.

Foto: Planete Deco

Dok su spavaće sobe uređene vrlo jednostavno i funkcionalno, bez previše detalja i boja, donja etaža s dnevnom zonom ipak je druga priča. Najupečatljiviji dio dnevnog dijela svakako je crna vintage kuhinja koja osvaja svojim rasporedom kao i konceptom. Mnogima će se svidjeti upravo blagovaonski dio sa stolicama od smeđe kože.

Foto: Planete Deco

Veliki adut ovoj kući svakako je njezina lokacija s koje se vidi more te luka s brodovima, koji su udaljeni nekoliko minuta hoda.

 

 

 

 

Komentari