ŽIVOT NA DVA NIVOA: vodimo vas u moderan trosobni obiteljski stan

Trosobni stan od 65 četvornih metara na Tajvanu primjer je savršeno uređenog ali i iskorištenog i funkcionalnog prostora u kojem se našlo mjesta za dvije spavaće sobe, garderobu te dnevnu zonu. No, glavni adut prostora svakako je mezanin koji je odijelio privatni i socijalni dio interijera

 


 

Dizajnerski studio Alfonso Idea s Tajvana dobio je zadatak uređenja trosobnog stana čija je posebnost da se nalazi na dva nivoa. Gornji dio ustvari je mezanin s nešto nižim stropom od standardnog. No, kako je donji dio socijalna zona, a gornji dio privatna, niža razina stropa od 190 cm i nije predstavljala veliki problem.

Foto: Alfonso Ideas

Odmah s ulaza pogled se pruža na otvoreni prostor u kojem se nalazi kuhinja, boravak i blagovanje, a s druge strane toalet. Uske stepenice vode do mezanina na kojem su dvije spavaće sobe – roditeljska i dječja. Kako bi se maksimalno iskoristio prostor u stanu, sav namještaj je rađen po mjeri. Tako su nastale i posebno oblikovane police i ormarići u dnevnoj zoni.

Foto: Alfonso Ideas

Koloristička baza u interijeru je neutralnog spektra, a prevladavaju bež nijanse, dok su na njih nadograđivani sivi, crni i svijetlo zeleni tonovi, što je doprinijelo ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

 

Foto: Alfonso Ideas

Kako prostor dnevne zone zbog dominacije bež nijansi ne bi bio monoton, dizajneri su se malo poigrali teksturom i na zid iza sofe su stavili bijelu opeku te dva zanimljiva klub stolića s atraktivnim nožicama. Panel iza tv zida krije i dodatni skladišni prostor, baš kao i prostor spavaćih soba.

 

Komentari