Kompaktan trosobni stan od 54 m2: pregradom se dobila dječja soba i puno prostora za pohranu

Vodimo vas u mali stan od 54 kvadrata kojeg su vlasnici odlučili pregraditi kako bi dobili dodatnu spavaću sobu za dijete. Tako je dvosobni stan postao funkcionalan trosobni

 


Pregrađivanje životnog prostora kako bi se dobila dodatna spavaća ili radna soba vrlo je česta praksa u uređenju interijera. Stanovi su nerijetko male kvadrature, pa je potrebno osigurati više sadržaja unutar zadanog prostora.

U ovom stanu od 54 kvadrata vlasnici su pregradili dnevni boravak na dva dijela te u manjem osmislili dječju sobu od 8 kvadrata što je sasvim dovoljno da zadovolji potrebe djeteta.

Foto: Hemnet

Dječja soba ima ležaj, radni prostor te veliki ugradbeni ormar s kliznim vratima obloženim plutom koja štede na dragocjenom prostoru jer ne zahtijevaju mjesta prilikom otvaranja.

Prostor je pregrađen zidom koji je kombinacija gipsane ploče i rebrastog stakla ojačanog armaturom odnosno žičanom mrežom. Staklena pregrada je mutna tako da osigurava privatnost.

Foto: Hemnet

Kuhinju su otvorili prema dnevnom boravku rušenjem zida tako da dnevni boravak izgleda većim. Otvaranje kuhinje bilo je potrebno jer kuhinja nije imala vanjskih otvora, pa je bila mračna. Ovako prirodno svjetlo iz dnevnog boravka dopire do nje.

Foto: Hemnet

Kuhinja je od ulaznog prostora i ostatka dnevnog boravka djelomično odijeljena kubusom koji je kombinacija ormara i polica. Ormari su sa strane ulaznog prostora, a polica sa strane dnevnog boravka. Stropna rasvjeta od crnog metala u obliku šina koji tvori kvadrat ističe vizualno ovaj dio stana.

Foto: Hemnet

Dnevni boravak, osim u dječju sobu, vodi i u roditeljsku spavaću sobu koja je kombinacija bijele, sive i tamno plave. Prostor je jako dobro iskorišten tako da ima puno ormara i mjesta za odlaganje odjeće.

Foto: Hemnet
Komentari