Dašak morskog raspoloženja u modernom gradskom stanu za tročlanu obitelj

Dizajnerica Marina Kutepova stvorila je jednostavan, bezvremenski interijer za tročlanu obitelj – bračni par entuzijastičnih putnika i njihovo dijete. Pogledajte rezultat!

 


Glavna ideja ovoga projekta uređenja bila je stvoriti moderan, funkcionalan i udoban stan za život tročlane obitelji – bračnog para s djetetom. Površina interijera od 120 četvornih metara kao i dobar raspored (riječ je o novogradnji) bili su veliki plus prilikom uređenja i olakšali su uvelike posao dizajnerici Marini Kutepovoj.

FOTO: ELIZAVETA GUROVSKAYA

 

Prostran stan se sastoji od tri spavaće sobe od kojih je jedna pretvorena u radnu, kuhinje s blagovanjem, dnevnog boravka, toaleta u kojem je vešeraj, kupaonice i hodnika.

FOTO: ELIZAVETA GUROVSKAYA

Posebni zahtjevi kupaca bili su ergonomska sofa u dnevnom boravku, pomno isplaniran raspored i unutrašnjost ormarića kuhinje i presvlake i materijale koje mačka ne može oštetiti. Glede boja, također su imali jednu želju – da plava bude zastupljena u interijeru, kao i nijanse pijeska.

FOTO: ELIZAVETA GUROVSKAYA

Vlasnici naime obiteljski rado odlaze na more i od tamo donose suvenire. Ta se strast odražava i paleti boja interijera koja stvara morski ugođaj. Paleta je pretežno hladna, s nijansama plave, no živahna i nedosadna zahvaljujući toplim sunčanim akcentima te ugodnim i mekim bež tonovima koji podsjećaju na pijesak. Tu su i drvene površine koje su dale dodatnu toplinu prostoru.

FOTO: ELIZAVETA GUROVSKAYA

Stan u kojem su klijenti prije živjeli imao je visoke stropove. U novom su ih dočekali standardni stropovi, a pored toga, u dječjoj i spavaćoj te dnevnoj sobi uzduž je bila vidljiva nosiva greda. Ova greda narušila je geometriju prostora, a kako bi to sakrilo, projektni tim je morao nadgraditi zid i napraviti niše u dnevnoj i spavaćoj sobi koje su zonirale prostor.

FOTO: ELIZAVETA GUROVSKAYA

 


Tako je u dnevnoj sobi u mini nišu uvučena kutna garnitura, u spavaćoj sobi skriveni dio zida postao je nastavak uzglavlja kreveta, a u dječjoj sobi nastale su ugrađene police. Kako stropovi ne bi izgledali nisko, vrata su proširena i postavljena su visoka unutarnja vrata.

FOTO: ELIZAVETA GUROVSKAYA

 

Komentari