Kako je mladi par sagradio kuću od recikliranog stakla za malo više od 3000 kuna

Mladi par umjetnika, Lilah Horwitz i Nick Olson, sami su napravili kuću od recikliranog stakla. Sigurno se pitate – kako im je to uspjelo? Ispričali su svoju zanimljivu priču prema kojoj je nastao i mini dokumentarac.

 

 

Kada imate ograničeni budget, stvoriti vlastiti dom je priličan izazov. Ali mladi američki par nije se dao smesti, već su na kreativan način iskoristili svoju situaciju i stvorili nešto zaista posebno.

Lilah Horwitz je inače dizajnerica, a Nick Olson je stolar i fotograf. Par je izabrao specifičnu lokaciju za svoju kuću u West Virginiji, a podignuta je na mjestu gdje su izašli na prvi dejt. Tamo su se i zaljubili gledajući na čaroban zalazak sunca… Za neke sladunjavo, za druge romantično, no sigurno je to da je mladi par uspio napraviti svoju kućicu iz snova.

Ideja je bila izgraditi ekološki prihvatljiv dom od recikliranih materijala. Tako su iskoristili drvene grede s obližnje napuštene farme, a stara stakla dobila su novi život. Prekrivaju cijeli zid i tako osiguravaju prirodno svijetlo i pogled prema zelenilu.

Par je otkrio i kako su ukupno potrošili oko 500$, što je oko 3372 kn.

Foto: HTC-Media.com

Neko vrijeme su živjeli u toj kući, no s godinama su se želje proširile i tako da su se u konačnici preselili u grad zbog posla. Kako oko njih nema drugih kuća, okruženi su prirodom i potpunom mirom, a njihova kuća od stakla postala je prava mala oaza u koju bježe svaki slobodan vikend.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lilah Horwitz (@lilahjoelle)

Par se inače nedavno vjenčao, a proširili su i svoju malu obitelj – ljubimica koza Era i kujica Barley bile su glavne zvijezde na vjenčanju! Njihov život možda je drugačiji od većine, no pronašli su način kako živjeti u skladu s prirodom i svojim željama.

Pogledajte u nastavku mini dokumentarac o projektu kuće od recikliranog stakla.

Komentari