Sjajno uređen dvosobni stan na jednoj sasvim posebnoj lokaciji

Vodimo vas u dvosobni stan koji se nalazi na jednoj posve posebnoj lokaciji – pored drevnih srednjevjekovih bedema u gradiću Visbyju, na najvećem švedskom otoku Gotlandu.

 


Zgrada izvana ne djeluje nimalo atraktivno, a k tome ima i jako male prozore, no njezina unutrašnjost, točnije prizemlje, krije jedan jako lijepo uređen stan. Osim ukusno namještenog interijera, ovaj stan od 50 četvornih metara posebnim čini i njegova lokacija, svega nekoliko metara od Visby Ringmura, drevnog srednjevjekovnog bedema u gradiću Visbyju.

Dodatna posebnost je što se mjesto nalazi na najvećem švedskom otoku Gotlandu koji ima preko 60 tisuća stanovnika.

Foto: Hemnet

Stan je nedavno renoviran kako bi dobio odvojen dio za spavanje. Prije adaptacije stastojao se od dvije prostorije – kuhinje i velike sobe unutar koje je bio i krevet. Vlasnik je srušio zid koji je dijelio kuhinju od sobe i stvorio veliki otvoreni prostor. Kako bi dio za spavanje imao privatnost, krevet je stavljen u dno prostorije te je odijeljen kliznim staklenim vratima i zavjesama.

Foto: Hemnet

Micanjem zida prostor koji nema previše svjetla zbog malih prozora i pozicije u prizemlju koje je k tome i malo ukopano u zemlju, postao je znatno svjetliji i prozračniji. Tome doprinose i svijetli neutralni tonovi odabrani za bazu. Na bijelu i sivu dodani su akcenti u toplim zemljanim tonovima, prije svega bež i smeđoj te drvene površine.

Uređenje je inspirirano skandinavskim i industrijskim dizajnom, a akcenti u crnoj definiraju cijeli prostor. Zemljani tonovi i drvo donose toplinu i ugodu te atmosferu doma.

Foto: Hemnet

Osim ovog velikog dnevno-spavaćeg prostora u stanu se nalazi hodnik te kupaonica. Problem pohrane odjeće riješen je velikim ormarom od poda do stropa koji se nalazi u spavaćoj sobi.

 

Foto: Hemnet

 

Komentari