KAD JE NAGLASAK NA KUHINJI: moderan dom mladoga poslovnjaka koji obožava kuhati

Dvosoban stan u varšavskoj četvrti Mokotów dizajniran je za mladoga samca, poslovnog čovjeka koj je želio imati dovoljno prostora za pripremu hrane i skladištenje budući da mu je kuhanje velika ljubav.

 


Ovaj stan u Varšavi, čije uređenje potpisuje poljski dizajnerski studio Mili Młodzi Ludzie moderno je, urbano gnijezdo za mladoga samca s par ipak netipičnih elemenata. Prije svega, to se odnosi na povezanost dnevnog i spavaćeg dijela u jedan prostor te veličinu kuhinje kao i njezin odvažan dizajn.

Vlasnici samci pred dizajnere obično stavljaju zahtjeve za malim kuhinjama jer malo borave za štednjakom. Nerijetko su takve kuhinje svega 2-3 kvadrata, samo s mikrovalnom pećnicom koja im zamjenjuje onu standardnu. Kuhalo je obično ono manjeg formata, s dva mjesta za kuhanje, a sudoper s jednom posudom. I mala radna ploča. Ovakve kuhinje često nailazimo i u stanovima za najam kao i apartmanima za odmor, jer u potpunosti zadovoljavaju potrebe gostiju.

Foto: ONI Studio

No, ova je kuhinja znatno veća te ima izvrsna dizajnerska rješenja koja su omogućena zahvaljujući namještaju po mjeri. Mladi vlasnik voli slobodno vrijeme provoditi u kuhanju i isprobavanju novih recepata, pa je naglasak u uređenju bio na kuhinji koja je doista najoriginalniji dio interijera površine 55 četvornih metara.

Foto: ONI Studio

Kuhinja je prostrana i funkcionalna, s posebno dizajniranom napom za učinkovitu ventilaciju. Dizajn je također uključivao puno prostora za pohranu i izlaganje kuharica i pribora. Kako bi se povećao prostor u zoni kuhanja, dizajniran je otok koji je ujedno i stol za blagovanje.

Na kuhinjske elemente nadovezuje se regal u kojem su izložene kuharice, a prostor kuhinje vizualno se odvaja betonskim stropom.

Foto: ONI Studio

U dnevnom boravku umjesto televizora korišten je projektor jer se vlasniku sviđala više ta ideja. Osim toga, ugrađene su posebne hidroponske žarulje koje omogućuju uzgoj zelenila unutar prostorije, dajući tako ugodnu atmosferu interijeru.

Foto: ONI Studio

Foto: ONI Studio

Da bi se ublažila pomalo surova atmosfera u interijeru koji je kombinacija minimalizma i industrijskog stila, korišteni su zaobljeni, bionički oblici, poput luka na izloženom armiranobetonskom stropu i zaobljenih linija namještaja.

Raspon boja zadržan je na neutralnoj paleti, uz dodatke drvenih površina, koje su prisutnije u spavaćem dijelu kako bi taj dio stana imao toplinu.

Foto: ONI Studio

 

Komentari