FANTASTIČNA DNEVNA ZONA: uređenje prizemlja obiteljske kuće u nizu

Dizajnerice Aneta Lehmann i Sylwia Kowalczyk-Gajda iz studija Kowalczyk-Gajda potpisuju uređenje prizemlja obiteljske kuće u nizu u četvrti Dąbrowa u gradu Gdynia u Poljskoj.

 

 

 

Predstavljamo vam projekt preuređenja prizemlja kuće u nizu u četvrti Dąbrowa u gradu Gdynia na sjeveru Poljske. Prostor od 60 četvornih metara bilo je potrebno temeljito renovirati.

Kako su vlasnici željeli da prostor doživi i neke preinake i bude osmišljen do posljednjeg centimetara, renovaciju su povjerili dizajnericama Aneti Lehmann i Sylwiji Kowalczyk-Gajda iz studija Kowalczyk-Gajda.

Foto: Klaudyna Karczewska / Tempore Flores

Projektni radovi obuhvaćali su preuređenje dnevne zone koja se sastoji od dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice te gostinjskog toaleta i hodnika s predvorjem. Glavna promjena koja je uvedena u prostor je izmjena u tlocrtu koji je sada funkcionalniji.

Naime, uklonjen je zid koji odvaja dnevni boravak od kuhinje, što je otvorilo ovu naizgled malu sobu i učinkovito je osvijetlilo. Ovako dnevni prostor izgleda povezanije i prozračnije, no jasno su bojama namještaja odvojene zone blagovanja, dnevnog boravka i kuhinje.

Foto: Klaudyna Karczewska / Tempore Flores

Ulazni prostor također je transformiran, uslijed čega je bilo moguće postaviti klizna vrata koja odvajaju predvorje od ostatka kuće. Micanjem kliznih vrata prostor s povezuje s kuhinjom i ostatkom dnevne zone.

Foto: Klaudyna Karczewska / Tempore Flores

Estetski koncept projekta temeljio se na bezvremenskoj kombinaciji toplog furnira hrasta, tamnozelene boje i antracit sive, s akcentima u plavoj i narančastoj.

 

Komentari