Elegantan stan u pastelnim nijansama: opušten i smirujući interijer za vlasnicu koja voli okupljati društvo

Dizajnerica Klaudia Lučenko iz Balcon Studija dizajnirala je interijer stana u Moskvi za mladu i energičnu djevojku u kojem su postignuti profinjena ženstvena elegancija te miran i ugodan dojam

 

 

 

Elegancija i klasika se mogu postići u doista svim nijansama, a posebna čarolija stvara se kada su pastelne boje u pitanju. U to se možete uvjeriti na primjeru dvosobnog stana od 55 četvornih metara u novogradnji u Moskvi čiji projekt potpisuje dizajnerica Klaudia Lučenko iz Balcon Studija.

 

Foto: Mihail Loskutov

Vlasnica stana je mlada djevojka koja puno radi i često poslovno putuje. Svoj novi dom zamislila je kao mjesto za opuštanje i druženje s prijateljima, gdje bi trebalo biti mirno i ugodno, ali ne i dosadno. Stoga je bilo važno stvoriti istodobno ugodan i svijetao interijer ispunjen bogatim bojama i zanimljivim detaljima.

 

Foto: Mihail Loskutov

Jedan od zahtjeva bila je prisutnost elegancije i pastelnih boja, koje vlasnica jako voli.
“Iako su prvotno bile pregrađene staklenim vratima, od samog početka odlučili smo ne dijeliti kuhinju i dnevni boravak u dvije sobe, već napraviti veliki kombinirani prostor u kojem će biti ugodno kuhati, gledati TV i primati goste. Također, napravili smo preinake u dugom hodniku te dio iskoristili za garderobni prostor i vešeraj. Odlučili smo dodati lođu ukupnoj površini stana zbog čega je dnevni prostor postao prostraniji i svjetliji zahvaljujući panoramskom prozoru”, otkriva dizajnerica za Elle Decor Rusija.

Foto: Mihail Loskutov

Dodatni garderobni prostor bio je nužan jer se pokazalo da je spavaća soba u projektu prilično mala. Tako su, umjesto tradicionalne garderobe, sve stvari vlasnice pohranjene u zasebnoj garderobi. Dok u kuhinji caruje nježna nijansa tirkizno plave, a u dnevnom boravku tonovi ružičaste, u spavaćoj sobi su kombinirane pastelno ljubičasta, siva i plava što je dalo smirujući efekt.

Foto: Mihail Loskutov

“U kupaonici smo željeli stvoriti pravi ‘djevojački prostor’ u kojem bismo mogli slaviti ljepotu. Za glavne boje odabrali smo sivu i tirkiznu, a dodatnu posebnost dale su sive pločice s ružičastim pigmentom’, kaže za kraj dizajnerica.

Komentari