Mali stan s velikim idejama: zavirite u prvi stan mladog para

Vodimo vas u jednosobni stan u Moskvi, prvi zajednički životni prostor mladog para u kojem možete dobiti sjajnu inspiraciju kako izvući maksimum u malom interijeru te kako imati moderan stan ne robujući slijepo trendovima

 

 

 


Glavni zadatak koji su investitori, mladi par, stavili pred dizajnera Alirezu Nematija iz moskovskog Studija Bazi bilo je stvaranje ugodnog životnog prostora s konceptom open spacea te s dovoljno mjesta za pohranu i dotoka prirodnog svjetla. Stoga je dizajner Nemati osmislio nacrte za namještaj koji se onda radio po mjeri. Tako je maksimalno iskorišten prostor u ovom jednosobnom stanu čija površina, bez balkona iznosi 33 četvorna metra.

Ulazni prostor je već dio open spacea u kojem se nalazi dnevni boravak, kuhinja s blagovanjem i radnim kutkom u nastavku te  dio za spavanje koji je posebno zanimljivo koncipiran. Jedina prostorija koja je posve odvojen prostor jest kupaonica.

 

Foto: Studio Bazi

Veliki regal u dnevnoj sobi poslužio je kako skladišni multipraktik: za garderobu, knjige, sitnice a usto i kao tv zid. Njegova bijela boja stvara dojam da je on dio zida, te tako ne zagušuje prostor.  a dio za spavanje ostao je unutar jedne prostorije, ali ipak s dozom privatnosti, zahvaljujući kubusu unutar kojeg je stvorena niša za krevet podignut na podest.

Ispod kreveta, do kojeg vode stepenice, smješten je dodatni prostor za pohranu, a izvlačni sistem ladica i ormarića čini ga još praktičnijim. Naime, tako je moguće lako doći do teže dostupnih stvari u dubini ovih elemenata.

 

 

Foto: Studio Bazi

Kako bi spavaći dio bio topla i ugodna niša, a ne mračan tunel, unutrašnjost je obložena svijetlim borovim drvetom. Tako se i vizualno istaknuo ovaj dio kubusa. Dodatni plus je zavjesa od tamnog debelog platna kojom se može odvojiti prostor hodnika od ostatka stana te tako stvoriti veća intima u spavaćem i dnevnom prostoru.

 

 

Komentari