UGODNA I FUNKCIONALNA GARSONIJERA: mali stan od 23 kvadrata s prostorom za sve

Garsonijere ne pružaju puno mogućnosti jer je riječ o doista malom broju kvadrata. Pogledajte kako je dizajnerica iz jednog takvog interijera, površine svega 23 kvadrata, izvukla maksimum!

 


U dobrom dijelu stanova i kuća, površina od 23 kvadrata odlazi na jednu prostoriju, uglavnom dnevni boravak. I ovakva kvadratura ne smatra se raskošnom, postoje mnogi boravci koji su prostraniji. No, u ovom primjeru imamo da se čitav stan nalazi na takvoj površini. Kako je moguće u svega 23 kvadrata osmisliti sve potrebne sadržaje, pogledajte u nastavku!

 

FOTO: ROMAN ALEKSEJEV

Garsonijera u novogradnji novi je dom mlade žene koja zbog posla puno boravi izvan grada. Uređenje je povjerila dizajnerici Anastaiji Zarkua, uz nekoliko zahtjeva. Jedan od njih bio je da stan ima pravi krevet s madracem, a drugi da stan bude jednostavan, moderan i – funkcionalan. I naravno, s dosta mjesta za skladištenje.

FOTO: ROMAN ALEKSEJEV

Budući da je budžet bio ograničen, a prostor skučen dizajnerica je odlučila igrati na wow efekt kroz završne materijale i paletu boja, a za namještaj koristiti što jednostavniji i neutralniji dizajn, kako bi se uštedjelo na budžetu.

Wow efekt primjerice stvorile su tapete s guskama, koje su se uzdigle s površine vode i kao uletjele u sobu. Ovaj dinamičan motiv odvlači pažnju malom veličinom sobe, koja je istovremeno spavaća soba, blagovaonica i kuhinja. Drugi detalj koji će privući pogled su baršunste bordo stolice kao i plave glazirane keramičke pločice na zidu blok kuhinje.

FOTO: ROMAN ALEKSEJEV

U hodniku je izvorno bila garderoba za vanjsku odjeću – jakne i kapute. Dizajnerica je dodala velike bijele ormare od poda do gotovo stropa, koji postaju prostor za kompletno skladištenje garderobe, poput ormara u spavaćoj sobi. Tako se uspješno riješio zahtjev vlasnice za što više skladišnog prostora.

FOTO: ROMAN ALEKSEJEV

 

 

Komentari