DOBRODOŠLI U PETRIN DOM: ugodan stan s prekrasnim pogledom na zagrebačke obronke

Predstavljamo stan s prekrasnim pogledom koji se nalazi na zagrebačkim obroncima. Ovaj svijetao i prozračan stan vlasnica Petra Horvatović je sama uređivala i u njega izvrsno uklopila dizajnerske komade.

 


Vrata svoga stana InDizajnu je otvorila Petra Horvatović. Stan se nalazi u mirnoj ulici u blizini poznate zagrebačke ulice Sv. Duha, s prekrasnim pogledom na zagrebačke obronke.

“Stan ima 65 kvadrata i podijeljen je na dva dijela. U prvi dio spadaju kuhinja, dnevni boravak i blagovaonica koje su u jednom prostoru, a drugi dio sastoji se od spavaće sobe s kupaonicom. Jedna od prednosti ovog stana je svakako pogled i svjetlina koju pruža. Puno je svjetla i svo to zelenilo koje se vidi s prozora daje posebnost ovom stanu”, opisuje vlasnica svoj novi dom.

Foto: Darko Mihalić

Prilikom uređenja vlasnici je bilo bitno krenuti od osnovnih stvari – mijenjani su podovi i obnovljeni zidovi, a onda je bilo bitno i da se u to sve uklopi namještaj po mjeri. Nakon toga su onda došli i uklopili se dizajnerski komadi poput lustera i stolica, a sve je upotpunjeno s radovima hrvatskih umjetnika koji oplemenjuju prostor.

Kada je riječ o odabiru materijala i uzoraka, vlasnica nije prvotno imala u planu koristiti toliko drva. Ali, na koncu, ono se provlači cijelom dnevnom zonom.

Foto: Darko Mihalić

“S obzirom da je dnevni prostor velik i da ima dosta staklenih površina koje stan spajaju sa šumom i zelenilom vani, nekako se drvo prirodno nametnulo da bude prisutno u interijeru. Tako je stan dobio dodatnu toplinu”, objašnjava vlasnica dodajući kako je jako zadovoljna rezultatom uređenja, iako se u nekim segmentima nije odvijalo onako kako je zamišljala i planirala.

Foto: Darko Mihalić

Kliknite na video ispod i krenite u virtualnu šetnju Petrinim stanom!

 

Komentari