FJAKA, KUĆICA IZNAD MAKARSKE: kako je stari maslinik postao čarobna oaza odmora

Fjaku čine dvije male kućice, kombinacija kamena i drveta, a nalaze se u prekrasno osmišljenom dvorištu u kojem ništa ne nedostaje i koje pruža savršen odmor za one željne mira, tišine i pravog mediteranskog štiha

 


Maslinik sa starom drvenom kućicom, svega 15 minuta hoda od Makarske, novi vlasnici su odlučili prenamijeniti u objekt za turistički najam i nazvali ga Fjaka. Stabla maslina stara 100-injak godina su ostala, a obnovili su kućicu, kao i cijelo dvorište te u njemu izgradili bazen kako bi cijeli objekt dobio na atraktivnosti i vrijednim dodatnim sadržajima.

Foto: Vice Rudan

Također, pored bazena, okućnica je dobila i nekoliko zona za odmor te prekrasan vrt prepun mediteranskog zelenila, među njima i začine te vinovu lozu koja pruža prekrasnu hladovinu.

Foto: Vice Rudan

Ovakva dražesna kuća na brdima iznad grada, koja u svome sklopu ima i odvojenu dječju sobu, idealna je i za odmor obitelji s djecom, ali i savršeno romantično skrovište za mlade parove. Osmišljena je tako da gostima ne može ništa nedostajati i da mogu uživati u miru i hladovini, a za tren se mogu naći u gradu i otići na neku od plaža.

Foto: Vice Rudan

Glavni objekt, drvena kućica vedrog svijetloplavog pročelja proteže se na 12 kvadrata i njemu je smještena spavaća soba koja se sklapanjem ležaja pretvara u dnevni boravak. U kućicu se ulazi sa velike terase natkrivene vinovom lozom i s podovima obloženima drvenim deckingom te služi kao blagovaonica na otvorenom.

Foto: Vice Rudan

U sklopu kuće je i nadograđeni kameni dio u kojem su smještene kuhinja te kupaonica. Ispred ovoga kamenoga dijela nalazi se mali kutak za ispijanje kave i uživanje u zelenilu.

Foto: Vice Rudan

Iznad ovoga dijela vlasnici su dali napraviti mini sunčalište na drvenom postolju, koji izgleda kao krevet pod vedrim nebom.

Foto: Vice Rudan

Svaki dio šarmantnog interijera i eksterijera ovdje je pomno osmišljen te je sve podređeno uživanju, opuštanju i odmoru.

 

 

 

 

 

Komentari