TA DIVNA EKLEKTIKA: stara klinika postala svijetao i prozračan životni prostor

Otvorena dnevna zona, obilje svjetla, eklektične dekoracije i topli materijali su ono što čine ovaj interijer u Madridu posebnim. Teško je zamisliti da je ovo nekada prije bila privatna klinika

 

 

Prostor u kojem se nalazila privatna liječnička klinika bio je prilično zapušten jer je zjapio prazan nekoliko godina. Bijeli pohabani zidovi i sive pločice davali su otužan dojam, ali novi vlasnici, tročlana obitelj, vidjeli su u ovom prostoru veliki potencijal. Uz pomoć stručnjaka iz TOP Design Studija osmislili su prekrasan i eklektičan dom koji je zadovoljio potrebe svih članova.

Tlocrtni raspored nisu dirali, pa se iz centralnog prostora, otvorene dnevne zone odlazi do dviju prostorija, spavaćih soba vlasnika i njihove kćeri tinejdžerice.

Foto: TOP Design Studio

Da bi prostor zaživio u novoj ulozi stambenog prostora, bila je potrebna temeljita adaptacija. Na mjesto keramičkih pločica došao je parket u svijetlim nijansama, dok su u dvije potpuno obnovljene kupaonice i kuhinji stavljene nove pločice modernog dizajna. Kuhinja je došla na mjesto nekadašnjeg ulaznog prostora i ostave.

 

Foto: TOP Design Studio

Kako je riječ o uskom prostoru, dizajneri su kuhinju opremili svijetlim neutralnim nijansama sive i bijele te otvorili prema ostatku dnevne zone i hodniku, koji je ostao bez zidova.

 

Foto: TOP Design Studio

Budući da su se vlasnicima sviđali različiti stilovi, dizajnerski tim je predložio kombinaciju nekoliko njih pa se isprepliće moderno i klasično, etno i trendi elementi.

 

Foto: TOP Design Studio

Naročitu pažnju izazivaju dekoracije na zidovima koje spajaju različite kulture, ali međusobno jako dobro funkcioniraju u prostoru.
Rezultat je topao i svijetao prostor s karakterom, u kojem je ugodno boraviti.

Foto: TOP Design Studio
Komentari