ZLATNI AKCENTI SU HIT: elegantan i funkcionalan stan koji detaljima priziva luksuz i glamur

Ako ste u potrazi za elegantnim interijerima s daškom luksuza i glamura, a istovoremeno su savršeno funkcionalni i praktični, nudimo vam sjajan projekt poljskog arhitektonskog studija Finch.

 

 


Projekt uređenja trosobnog stana za mladi par potpisuje Magdalena Kwoczka iz studija Finch. Stan površine 68 četvornih metara nalazi se u novogradnji u poljskom gradu Wrocławu. Već na prvu stan osvaja svojom elegancijom ali i modernim štihom te funkcionalnošću. Kombinacija moderne jednostavnosti i fukncionalnosti ovdje je uspješno kombinirana sa pomalo luksuznim dojmom, što je bila želja vlasnika.

Foto: Aleksandra Dermont

Jako im se sviđa modernizirana klasika i dojam luksuza koji su sada vrlo traženi u uređenju interijera te su poželjeli da i njihov dom tako izgleda. Također, jedan od glavnih zahtjeva bio je spajanje kuhinje i dnevnog boravka u jedan prostor s hodnikom te organiziranje blagovanja u sklopu kuhinje, budući da vlasnici tijekom tjedna ne kuhaju, a vikendima često jedu vani. Prostor blagovanja funkcionira kao produžena radna ploha, samo na nižoj razini.

 

Foto: Aleksandra Dermont

Tako je u vrijeme izgradnje zgrade već napravljena preinaka – otvaranje kuhinje prema boravku, bez zida te otvaranje hodnika prema dnevnom boravku, bez vrata. Velika prednost dnevnog prostora su i veliki otvori s kojih se pruža lijep pogled na zelenilo.

Foto: Aleksandra Dermont

Ostatak stana čine mala spavaća soba te gostinjska soba koja funkcionira prvenstveno kao garderobni prostor te radni kutak, kada netko od vlasnika radi od kuće. Tu su još i kupaonica te odvojen gostinjski toalet. Stan, zbog odabira svjetlih tonova, izgleda znatno veći i svjetliji.

 

Foto: Aleksandra Dermont

Elegancija je prije svega postignuta sjajnim površinama na namještaju i dijelu podova, uzorkom mramora te zlatnim akcentima na rasvjeti, kuhinjskim ormarićima, ugradbenim ormarima, zidnim panelima na tv zidu) kao i korištenjem ogledala za površine namještaja.

 

Komentari