Totalno šarmantan i pametno isplaniran trosobni stan od 50 kvadrata

Vodimo vas u sjajno uređen i koncipiran stan u središtu Madrida, u kojem se u svega 50 četvornih metara prostora našlo mjesta za dvije spavaće sobe te dnevnu zonu koja ima kuhinju, blagovanje i boravak.

 

Mala površina od svega 50 četvornih metara nije bila prepreka da se stvori ne samo funkcionalan nego i iznimno lijep prostor koji ima čak dvije spavaonice. Za to su zaslužni ponajviše dizajneri iz GH&AA studija i arhitekt Iñigo González-Habo. Stan u središtu Madrida savršeno je isplaniran do posljednjeg detalja – od ulaznog prostora u kojem su ugradbeni ormari, preko centralnog prostora kojeg čine boravak i blagovanje te kuhinja, te dviju spavaćih soba, kupaonica i toaleta koji su u produžetku. Interijer ne oduševljava samo sjajnim prostornim rasporedom nego i načinom uređenja te izborom namještaja, boja, uzoraka i obiljem zelenila koje je odlično osvježenje za neutralno podlogu sive i bijele.

Svijetle boje dominiraju kako prostor ne bi izgledao zagušeno, naročito zbog svoje skromne kvadrature. Kako bi se stvorila veća iluzija prostornosti, u blagovanju je na fronte sivog ormara koji je djelomično pretvoren i u police nalijepljeno ogledalo. Ovaj dio dnevne zone odvojen je komodom od ostatka prostora. Tako se blagovanje ne činim toliko skučenim. Sličan postupak učinjen je u kuhinji koja nema svjetlo. Opremljena je svijetlim namještajem u bijeloj i sivoj boji te je od boravka odijeljena staklenim kliznim vratima kako bi u nju ušla prirodna svjetlost.

Najjači akcent u stanu je zelena boja koja se nalazi na niz detalja i manjih komada namještaja čime je prostor izbjegao opasnost da pod dominacijom neutralnih sive i bijele bude monoton.

 

 

 

Izvor: Planete Deco

 

Komentari