UGODAN, MLADENAČKI I TOPAO: prijedlog uređenja stana s kućnim mini uredom

Zahtjev da životni prostor ima i kutak za rad sve je češći. Sve više radimo, pa posao nosimo nerijetko i doma, a i sve je više zanimanja koja se mogu obavljati u kućnom ambijentu.

 


Danas se pred dizajnere i arhitekte sve više stavlja zahtjev da životni prostor njihovih klijenata ima i radni kutak. Problem je manji naravno, ako interijer ima zasebnu prostoriju koja se može pretvoriti u radnu pa je onda jednostavno staviti sve potrebne elemente poput police, radnog stola i stolice kao i fotelju ili sofu. No, kada ne postoji slobodna soba za ovaj sadržaj, tada se on nastoji osmisliti unutar neke druge prostorije.

3D vizualizacija: Messyasz Design Lab

Obično je to dnevni boravak ili spavaća soba, a ponekad, ako je dovoljno velik, i hodnik ili primjerice lođa koja se kompletno zatvori.

U ovom slučaju dizajneri iz studija Messsyasz Design Lab smjestili su radni kutak unutar spavaće sobe. Iako uzak i mali, radni kutak omogućio je rad od kuće za dvije osobe – vlasnike stana, mladi par koji često rade od doma.

3D vizualizacija: Messyasz Design Lab

Projekt uređenja uključio je kompletan interijer koji se sastoji od dnevne zone otvorenog koncepta, hodnika, kupaonice i spavaće sobe unutar koje je i ured.

U dnevnoj zoni nalaze se kuhinja s blagovaonskim stolom te dnevni boravak. Kuhinja ima pomalo neobičan dizajn koji će privući pažnju – donji ormarići su u nježnoj i profinjenoj boji pistacija, a gornji ormarići protežu se samo na jednom zidu i imaju fronte od mutnog, valovitog stakla. Jedan kut je zatvoren s crnim ormarom minimalističkog dizajna, a u drugi kut je smješten retro hladnjak naglašenog volumena.

3D vizualizacija: Messyasz Design Lab

Ova retro kuhinja u kojoj se spajaju skandinavski, vintage i industrijski dizajn u svome središtu ima blagovaonski stol sa srebrnim stolicama koje su u kontrastu s prirodnim drvetom.

Kroz cijeli dizajn dnevne zone ponavlja se motiv kruga koji je vidljiv na ručkama kuhinjskog namještaja, TV ormariću, lampi u dnevnoj sobi i stolu u kuhinji. Ovim postupkom stan izgleda koherentno i skladno.

3D vizualizacija: Messyasz Design Lab

Retro stil korišten je i u uređenju spavaće sobe. Tapete s karakterističnim vintage uzorcima, toplim bojama i puno drva čini divan spoj. Unatoč maloj veličini, dizajneri su uspjeli ovdje smjestiti i radni kutak koji ima sve potrebno. Uza zid je bilo mjesta za široki radni stol i dvije udobne stolice!

3D vizualizacija: Messyasz Design Lab

 

Komentari