Funkcionalan i lepršav stan prepun umjetničkih detalja koji čine razliku

Stan od 58 četvornih metara dobio je i gostinjsko-radnu zonu kako bi se zadovoljile sve potrebe vlasnika, inače dizajnera. No, uređenje svoga doma povjerio je kolegama, koji su osmislili funkcionalan prostor kojem su osobnost dali zanimljivi umjetnički detalji

 

Iako i sam dizajner, vlasnik stana od 58 četvornih metara u Singapuru, povjerio je zadatak uređenja svojim kolegama iz studija Knq Associates. Budući da je vlasnik jedini stanar u domu, interijer je potpuno prilagođen njegovim potrebama.

Uz dnevnu zonu koju čine mala kuhinja, stol za blagovanje i boravak te spavaću zonu, u stanu se nalazi i radno-gostinjska zona. Naime, prostor koji povezuje boravak i spavaću sobu vlasnik je želio iskoristiti za radni prostor, no istovremeno je želio negdje u stanu naći kutak za goste. Dizajneri su se dosjetili te su iznad radnog prostora stvorili polumezanin na kojem su smjestili krevet za goste. Do toga dodatnog prostora vode stepenice.

U moderno uređenom stanu dominira jednostavnost, ravne i čiste plohe koje se vješto kombiniraju s elementima koji daju eleganciju (kupaonica s oblogama od umjetnog mramora, bijela komoda visokog sjaja u hodniku te svilene zavjese u boravku), lepršavost i energičnost (akcenti u žutim, zelenim i crvenim nijansama) te umjetninama, mahom uličnih umjetnika.

Kako je prostor dnevnog boravka jako malen, zid iza dvosjeda obložen je ogledalom, pa je tako stvoren dojam prostornosti, a dinamiku je unijela i siva ploča neravne površine koja se nalazi na tv zidu. Koloristički i stilski najneutralnija je spavaća soba u kojoj vladaju siva, bijela i tamnoplava boja te ravne i čiste linije. No, tv zona je opremljena svjetlima koja podsjećaju na neonska, odnosno pružaju dašak atmosfere noćnog života grada i kina, koja se i htjela stvoriti kada se gledaju filmovi i drugi tv sadržaji na ekranu.

Komentari