Mini interijer pod krovom: 24 kvadrata koja imaju sve potrebno za život

Vodimo vas na zadnji kat stare zgrade gdje se nalazi mali šarmantni stan od svega 24 kvadrata. Osim dobre iskorištenosti prostora, veliki adut ovog minijaturnog interijera je i obilje svjetlosti.

 


Ova jednosobni stan u Švedskoj je, s obzirom na svoju površinu od skromnih 24 kvadrata ustvari garsonijera. Sastoji se od jedne prostorije unutar koje je i kuhinja te kupaonice, a nestandardna visina stropa je iskorištena za dodatni prostor, pretvoren u kutak za spavanje.

Tako je najviši dio stropa postao povezan sa garsonijerom i ona je dobila mjesto za krevet. U svemu tome od velike pomoći su ljestve koje vode do spavaćeg dijela.

Foto: Alvhem

Stan ima sve potrebno za život jedne, eventualno dvije osobe i idealan je mladenački interijer. Ulaskom se pruža pogled na sofu, fotelju i klub stolić. U produžetku je u niši garderobni ormar sa stepenicama za spavaonicu. Ostatak prostorije čini kuhinja s blagovaonskim stolom koja vodi u malu kupaonicu.

Foto: Alvhem

Unatoč ovoj skučenosti, stan ima neosporan šarm kojeg mu daju skandinavski stil uređenja ali i grede, dvostruki krovni prozori, drveni seljački pod te neravni zidovi ispod koji se naziru opeke.

Foto: Alvhem

Prozori, složeni jedan iznad drugoga te lučni prozor s druge strane stana, omogućili su optimalnu količinu svjetlosti u ovaj maleni prostor koji je nastao adaptacijom tavanskog prostora i njegovim pretvaranjem u stan. Kasnija adaptacija iskoristila je visinu stropa za spavaći kutak.

Foto: Alvhem

Prostorom dominira bijela boja kako bi on izgledao još svjetlije i prostranije. Uređenjem se nastojalo spojiti i izbalansirati staro i novo, te stvoriti funkcionalan i ugodan prostor s dobrim rješenjima kako bi se maksimalno iskoristio prostor.

 

 

Komentari