Vintage šarm u modernom i veselom domu koji voli knjige i jake kolorističke akcente

U doba kada su svu našu pažnju preuzeli internetski sadržaji, sve rjeđe nalazimo interijere u kojima se nalaze biblioteke s knjigama. No, španjolsko izdanje magazina Architectural Digest pronašao je upravo takav jedan dom koji ima i druge specifičnosti neuobičajene za današnji način života!

 


 

Moderan i funkcionalan dom za tročlanu obitelj nalazi se u madridskoj četvrti Tetuán i oaza je dobrog stila, za što je zaslužna adaptacija i projekt uređenja koju potpisuje studio R de Room. Južna orijentacija stana kao i pozicija u kojoj susjedne zgrade nisu zaklanjale dotok prirodne svjetlosti bili su veliki aduti prilikom uređenja.

Foto: Lupe Clemente

U renovaciji je trebalo obnoviti podove i zidove te namjestiti prostor, ali i prilagoditi raspored potrebama vlasnika. Tražili su suvremeniji i otvoreniji koncept kako bi se prostor optimizirao i dobio što više svjetla. Također su željeli imati i garderobni prostor u stanu, vlastitu kupaonicu i drugu kupaonicu ‘opće namjene’ – za goste.

Kako bi se njihove ideje sprovele u djelo, morali su odustati od jedne od tri postojeće spavaće sobe. Ona je sada djelom postala prostor za garderobu a dijelom kupaonica.

Jedna od želja vlasnika je bila ne imati tv prijamnik u dnevnom prostoru, a problem su riješili platnom za projekcije.

Foto: Lupe Clemente

Što se tiče stila uređenja, vlasnici su željeli pročišćen i moderan prostor koji će ipak imati dašak vintage štiha te boje koje će mu donijeti vedrinu i dinamiku. Stoga su na neutralnu bazu bijele, sive i bež dodavani akcenti u toploj žutoj, tirkiznoj i plavoj.

Kuhinjski prostor, u kojem dominira antracit siva najviše odiše minimalizmom. Odabir tamne nijanse nije nimalo zamračio prostor, jer su u prostoru veliki vanjski otvori koji daju dovoljnu količinu dnevne svjetlosti.

Foto: Lupe Clemente

Dnevne prostorije spojene su u jednu prostoriju te su povezane s uskim dugačkim hodnikom. Polica s knjigama duž cijelog zida nekadašnjeg hodnika spojila je zone unutar dnevnog prostora te postala glavni stilski adut kako zbog svoga dizajna, dimenzija i količine knjiga.

Foto: Lupe Clemente

Pored dnevnog prostora, stan se sastoji od dvije spavaće sobe – roditeljske i dječje, garderobe i dvije kupaonice koje su također sjajni stilski protagonisti ovog interijera. Dok je jedna upečatljiva zbog kombinacije nebesko plave boje i mramora, druga je, sa svojim retro-nadahnutim bojama i svojim namještajem u vintage stilu, pravi stilski dragulj.

 


Izvor: AD España

 

Komentari