STAN KOJI VOLI PLAVU: mladi par novi je dom pronašao u staroj zgradi iz prošloga stoljeća

Mladi par svoj je novi dom pronašao u zgradi iz 50-ih godina prošloga stoljeća. Prije useljenja, stanu je bila potrebna temeljita adaptacija ali i neke izmjene u tlocrtu.

 


Zavirite u dvosobni stan površine 58 četvornih metara koji se nalazi u zgradi staroj preko 60 godina. Stoga su u prostoru prilikom preuređenja trebale biti napravljene neke manje promjene. Za to se pobrinuo dizajnerski studio Om Interior Design koji je donio prijedlog novog uređenja, usklađenog sa zahtjevima i željama mladih vlasnika Valerije i Aleksandra.

3D vizualizacija: Om Interiordesign

Jedan od osnovnih zahtjeva klijenata bio je pretvoriti stari derutni stan u udoban i lijep prostor, kombinaciju modernog dizajna i klasike. Raspored stana pretrpio je manje promjene: proširena je jedna kupaonica, zahvaljujući kojoj su u nju smještene perilica i sušilica rublja), dnevni boravak u sobi postao je otvoreniji i elegantniji ugradnjom stakleno-metalnih kliznih vrata koja ga dijele od hodnika.

3D vizualizacija: Om Interiordesign

Zbog nemogućnosti da se spoje dnevni boravak i kuhinja zbog nosivog zida, ove dvije dnevne prostorije ostale su zasebne te se u svaku ulazi iz prostranog hodnika koji je iskorišten i za ugradbene ormare.

3D vizualizacija: Om Interiordesign

U ostatku stana nalazi se još spavaća soba unutar koje je i radni kutak te kupaonica i gostinjski toalet. Socrealistički ambijent, budući da je zgrada rađena 60-ih godina prošlog stoljeća transformiran je tako da priziva još starije doba građanskih stanova te je vješto kombiniran s funkcionalnim i suvremenim dizajnom.

3D vizualizacija: Om Interiordesign

Cijelim interijerom provlače se nijanse plave koje mu daju smirenost, profinjenost i eleganciju.

3D vizualizacija: Om Interiordesign
Komentari