DOM ZA POŽELJETI: topao interijer s velikim adutom, prekrasnom terasom obasjanom suncem

Vodimo vas u prekrasno uređen stan, koji će vas oduševiti galerijom, stilom uređenja, toplinom te prostranom terasom od 40 kvadrata na koju se izlazi iz dnevne zone. Uživajte i inspirirajte se!

 

 

Bivši uredski prostor u prizemlju inače stambene zgrade u Lyonu pretvoren je u obiteljski dom zahvaljujući angažmanu dizajnerskog studija Espaces Atypiques. Riječ je prostoru koji je imao i dodatne prostorije na galeriji, koji su bili otvoreni prema centralnom dijelu interijera.

Zahtjev vlasnika bio je da se galerija pretvori u dvije spavaonice te jednu kupaonicu i mini radni prostor.  Vlasnici su još htjeli neke manje izmjene u prizemlju te obnovu eksterijera.

Foto: Espaces Atypiques

Donja etaža ostala je svojim konceptom ista, a jedina izmjena koju je doživjela bilo je otvaranje kuhinje prema centralnom prostoru. Tako se dobio kompletan open space koji ima izlaz na terasu.

Eksterijer je do sada bio potpuno zapušten, a vlasnici su ga poželjeli maksimalno iskoristiti kao dnevni prostor na otvorenom koji bi se sastojao od dijela za blagovanje te odmaranje.

Foto: Espaces Atypiques

Zatečeni hladni prostor koji je bio namijenjen kao radni, pretvorio se u ugodan, šarmantan i topao dom u kojem dominiraju drvo, prirodni materijali s metalnim akcentima, što je naročito prisutno u dnevnoj zoni. Ono što daje posebnost interijeru su brojni dekorativni i uporabni detalji, a isti model visilica od pletenine stvorio je originalnost.

 

Foto: Espaces Atypiques

Drveni stolovi s metalnim nogicama te metalno stubište koje vodi na galeriju dali su interijeru industrijski štih, a podovi presvučenivinilnim pločama i bijelo-siva kuhinja donijeli su moderni stil.

 

Komentari