INTERIJER OD 45 KVADRATA: kombiniranje tamnih boja i jarkih akcenata pokazalo se kao dobitna kombinacija

Za sve koji vole boje u interijeru, a imaju malo kvadrata na raspolaganju, idejno rješenje malog dvosobnog stana od 45 kvadrata koji predstavljamo bit će i više nego dobar poticaj i odlična inspiracija

 

 

Svijetle boje preporučuju se u malim prostorijama i općenito malim interijerima jer ih tako ne zagušuju i dodatno umanjuju. No, to ne treba shvatiti doslovno, naročito ako ste ljubitelj boja u interijeru i volite jarke nijanse ili tamne zemljane tonove. I one se mogu naći u malom prostoru, potrebno ih je samo vješto dozirati. Na koncu, ako i malo pretjerate, barem ćete imati stan onakav kakav želite.

Idejno rješenje: 3D Decor

Prava inspiracija i poticaj da se odvažite na boje u svom malom stanu bit će vam zasigurno projekt idejnog uređenja dvosobnog stana od 45 kvadrata, kojeg je dizajnerski studio izradio za mladoga vlasnika. Ljubitelj toplih zemljanih boja i jarkih akcenata poželio je da se u njegovom novom domu nalaze upravo takve nijanse, koje će donijeti temperament i vedrinu. Doista, s ovakvim akcentima mali dvosobni stan doista nije dosadan!

Idejno rješenje: 3D Decor

Stan je izduženog tlocrta te je dužinom podijeljen na dvije zone – socijalnu i privatnu. S jedne strane nalazi se kuhinja i boravak, povezani blagovaonicom, a s druge strane ulazni prostor, spavaća soba, garderoba te kupaonica, koja nije obuhvaćena idejnim rješenjem, budući da je riječ o novogradnji, pa je vlasnik odlučio ostaviti ovu prostoriju u prvobitnom stanju.

Idejno rješenje: 3D Decor

Prostor dnevne zone vizualno je odijeljen pregradama – boravak od blagovanja staklenom pregradom, a blagovanje od kuhinje šankom. Ove pregrade su transparentne kako bi dovoljno prirodnog svjetla doprlo do najudaljenijeg, kuhinjskog dijela. Ove lagane i prozračne pregrade, kao i neutralna osnova – sivi i bijeli zidovi te sivi laminatni podovi omogućili su stavljanje željenih boja, ali u akcentima – tople smeđe te jarkih tirkizne i žute.

Idejno rješenje: 3D Decor

U spavaćoj sobi korišten je isti “recept” – sivi laminat te bijeli i sivi zidovi s naglascima u žutoj, tirkiznoj i ljubičastoj. Jedan dio prostorije ostavljen je za radni kutak, a drugi za garderobni ormar te otvorene police. Između kupaonice i spavaonice nalazi se garderobni prostor koji s vremenom, po potrebi, može postati nova spavaonica.

 

 

Komentari