KAO IZ ČASOPISA: ugodan dvoetažni dom za četveročlanu obitelj s pogledom na Split

Dvoetažni dom od 85 četvornih metara koji se nalazi unutar obiteljske kuće u Rupotinama iznad Solina okružen je šumom te nudi mir i tišinu, a istovremeno i pogled na Split

 

 

 

 

Ponekad je potrebno vrijeme da naši hobiji dožive punu afirmaciju. Upravo to se dogodilo Vesni koja je oduvijek bila zaljubljenik u interijere. Redovito je premještala stvari u svojoj sobi a od džeparca je kupovala detalje i cvijeće kojima je ukrašavala svoje malo carstvo No, tek kada je počela uređivati svoj prvi dom, u kojem danas živi sa suprugom i dvije kćeri, njezina ljubav prema interijerima i estetici došla je posve do izražaja.

“Tek kada sam dobila priliku po svome guštu urediti naš prvi stan, tada sam shvatila koliko me uređenje interijera opušta”, govori Vesna čiji dom se nalazi u obiteljskoj kući u Rupotinama iznad Solina, te se prostire na dvije etaže.

Foto: Privatni arhiv

Interijer s ukupnom površinom od 85 četvornih metara nudi mir i tišinu jer je okružen mediteranskom šumom ali i prekrasan pogled na Split, koji se najbolje pokazuje s terase od 15 četvornih metara.

Ulaskom u stan odmah se nalazite u centralnom prostoru, dnevnoj zoni koja vodi na terasu i koja se sastoji od dnevne sobe i kuhinje s blagovanjem te kupaonica i garderoba. Iz dnevne zone spiralne stepenice vode u potkrovlje s dvjema spavaćim sobama.

 

Foto: Privatni arhiv

Stan je nedavno prošao renovaciju, kako bi bio funkcionalniji te se prilagodio životu s dvoje djece.

“Kad smo suprug i ja uređivali stan, mala kuhinja bila nam je sasvim dovoljna i prostora nam nije nedostajalo. Međutim dolaskom naših curica stvorila se potreba za nekim promjenama u rasporedu”, govori Vesna te otkriva kako su veliku kliznu stijenku u kuhinji zamijenili kliznim prozorom i tako dobili više prostora za prostranu kuhinju koju su dali izraditi po mjeri.

U adaptaciji su promijenili stolariju na donjem katu, iz kupaonice izbacili kadu i promijenili svu keramiku i sanitarije. Dječja soba i dnevni boravak dobili su parket kako bi te prostorije bile što toplije. Pored toga, zamijenili su spiralne stepenice te potpuno renovirali dječju sobu.

 

Foto: Privatni arhiv

Pored veće funkcionalnost i topline, Vesni i suprugu bilo je bitno prilikom oba uređenja da sve bude kvalitetno izvedeno, a svaki detalj su ona i suprug sami osmislili i izveli. Zidali su kamin, kuhinju i elemente u kupaonici dali izraditi a sve štukature i tapete sami postavljali.

“Volimo osjećaj topline u domu, i zato smo imali neke ideje od kojih nismo željeli odstupiti. Poput primjerice, parketa u obliku seljačkog poda, kamina te stepeništa oko kojeg smo se puno namučili i koje nam je bilo veliki izazov. Na kraju smo odlučili piliti dio krovne ploče kako bismo dobili što šire gazište”, otkriva Vesna čiji dom izgleda kao iz časopisa. Vidljiva je također inspiracija s Instagrama, a njezin smisao za estetiku i lijepo sve je to oplemenio te stvorio skladnu cjelinu.

 

Foto: Privatni arhiv

U interijeru se iščitavaju Vesnine omiljene boje – prije svega crna, siva, ružičasta, bež i bijela, te ljubav prema skandinavskom stilu, ali i eleganciji i klasici. Sve to zastupljeno je u njezinu domu i dobro funkcionira zajedno.

“Odlučila sam iz svakoga stila uzeti ono što mi se sviđa spajati naizgled nespojive detalje i stilove. Primjerice, u kupaonici u kojoj dominira skandinavski stil unijela sam zeleno-crne klasične svjetiljke i antik zlatno ogledalo. I na kraju sam zadovoljna kako je ispalo iako ima još detalja koje treba završiti”, zaključuje vlasnica dodajući kako zna da će se njezin dom nekom svidjeti a nekome i ne, ali joj je najbitnije da su ona i suprug zadovoljni rezultatom.

Komentari