ORIGINALAN MALI STAN: dnevna soba proširila se na balkon a kupaonica sakrila u ružičastu kocku

Nova vlasnica željela je imati walk in garderobu i zasebnu spavaću sobu s toaletnim stolićem i bračnim krevetom. Dizajnerici Olgi Bondar pošlo je za rukom sve to smjestiti u 33 kvadrata!

 


Pogledajte uređenje stana koji je prošao temeljitu renovaciju i inspirirajte se za uređenje svoga maloga stana, vikendice ili apartmana! Zatečeno stanje bio interijer od 33 kvadrata s jednom većom prostorijom, zasebnom kuhinjom te kupaonicom i uvučenim balkonom.

Nova vlasnica željela je moderan i znatno funkcionalniji prostor. Svoje zahtjeve – walk in garderobu, odvojen prostor za spavanje s toaletnim stolićem, kupaonicu s tušem te dnevni dio u jednoj prostoriji stavila je pred dizajnericu Olgu Bodnar.

Stara kupaonica imala je malu kadu koja je ionako mali prostor još više umanjivala, a u jednoj prostoriji je bio dnevni boravak koji je preko noći, zahvaljujući sofi na razvlačenje postajao spavaća soba. Kuhinja je bila odvojena od ostatka prostora, što se mladoj vlasnici nije nimalo sviđalo.

 

Preinakama u prostoru dnevna soba podijeljena je na dva dijela, između kojih je stavljen zid te klizna vrata. U manjem dijelu sada se nalazi spavaća soba, i to u prostoru ispod prozora kako bi se što bolje iskoristio svaki kvadrat.

Zid preko puta ulaznih vrata poslužio je kao mjesto za toaletni stolić, a dio suprotno od kreveta za walk in garderobni prostor. Krevet je na malo većoj visini od standardne što je omogućilo dodatni skladišni prostor ispod njega.

Foto: Aleksandar Kondrijanenko

Ostatak dnevne sobe se proširio na kuhinju, hodnik te lođu micanjem zidova. Tako je stvoren otvoreni dnevni prostor u kojem se nalazi kuhinja, uski šank koji služi kao blagovaonski stol te sofa s tv zidom i klub stolićem.

3D VIZUALIZACIJA DNEVNE ZONE

Kupaonica je umjesto kade dobila tuš kabinu, a njezina vanjština izdvojena je oblaganjem u panele u pastelno ružičastoj. Unutar ružičaste kocke, sa strane kuhinje, nalazi se ugradbeni hladnjak, a sa strane hodnika ogledalo.

Foto: Aleksandar Kondrijanenko

Bijela je osnova cijelom prostoru, dok se pastelne nijanse plave, žute i ružičaste provlače kroz sve prostorije.

Komentari