SPOJ STAROG I NOVOG U PARIZU: projekt uređenja prostranog stana by studio Mirjana Mikulec

Studio Mirjane Mikulec nastavlja sa svojim projektima uređenja u francuskoj prijestolnici. Kako izgleda obiteljski stan za četvero u Parizu nakon što je podvrgnut temeljitoj adaptaciji, pogledajte u nastavku – nudimo foto i video materijal!

 


Dobrodošli u stari pariški stan koji je netom obnovljen, a koji svoj novi raspored i izgled zahvaljuje dizajnerskom studiju Mirjane Mikulec. Riječ je o prostoru od 130 kvadrata u zgradi iz 1869. godine koja se nalazi tik do Place de la Republique.

Krenimo redom…

U velikom hodniku, kojim dominiraju svijetli tonovi nastojalo se maksimalno iskoristiti prostor namještajem po mjeri, a na podovima se nalaze keramičke pločice velikih dimenzija i šarenog nenametljivog uzorka, vrlo zahvalnog za održavanje što je bitno jer je riječ o ulaznom prostoru.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Odmah s ulaza nastavlja se prostrani dnevni boravak i blagovaonica koji su u nastavku povezani s uskom dugačkom kuhinjom.

“U dnevnom prostoru smo imali malo više intervencija. Rušenjem zida između dnevnog i blagovaonskog prostora dobili smo cjeloviti otvoreni prostor koji izgleda prostranije i povezanije. Pozicija kuhinje ostala je ista, samo smo joj prebacili ulaz sa strane blagovaonice, a ne iz hodnika”, objašnjava dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Kako je riječ o starom stanu i kako je u renovaciji je dosta zidnih ukrasa oštećeno, dizajnerica ih je odlučila zamijeniti novima prateći duh i stil pariškog stana.

“Tako je moderan i jednostavan namještaj neutralnih nijansi kombiniran sa stilskim zidnim ukrasima i dobiven je miks tarog i novog koji ja najviše volim”, ističe dizajnerica.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Od starih elemenata zadržana su oba originalna stara kamina koji su još uvijek u funkciji i koja se nalaze na suprotnim stranama dnevnog prosta, a toplina je unesena odabirom prekrasne nijanse hrastovog parketa. S obje strane kamina prostor je iskorišten da bi se stvorio radni dio i prostor za spremanje.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Što se tiče kolorita, prevladavaju bež tonovi ali različitih tekstura zbog čega prostor ne djeluje monotono. Uz to, kroz detalje su kombinirani tonovi maslinasto zelene i terakote i naravno vječne crne. Mramorni uzorak provlači se na zidnim lampama, blagovaonskom stolu i kao obloga na zidovima.

U kuhinjskom prostoru kombinirana je stilska obrada fronti nasuprot ogledala i keramike koja imitira industrijsko staklo, samo je ovdje dominantna siva paleta tonova.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Dječje sobe prilagođene su željama svakog pojedinog djeteta, razigranost je postignuta tapetama po njihovim željama, dok je namještaj rađen po mjeri da traje dugi niz godina.

Spavaća soba imala je najmanje intervencija. Tapeta na zidu odabir je vlasnice, a dizajnerica ju je uklopila odabirom vrlo jednostavnog svijetlog namještaja.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

 

 

 

 

Komentari