MODERNA SEOSKA LJEPOTICA: suvremeni dom s bazenom inspiriran skandinavskim dizajnom

I u seoskim sredinama sve češće možemo vidjeti moderne kuće, ravnog krova i pročišćene vanjštine. Vodimo vas upravo u jednu takvu koja ima super adut: prekrasan bazen!

 


Švedsko selo Mörtnäs specifično je po kućama koje svojom vanjštinom ne slijede pretjerano tradicijsku gradnju i nemaju simpatične kroviće i fasadu u šarolikim bojama. No, ova koju vam predstavljamo uvjerljivo je najmodernija.

Foto: Peter Kardne / Real Living

Ravnih pročišćenih linija i ravnoga krova i s bazenom u dvorištu, ova je kuća, djelo arhitekta Daniela Heckschera primjer moderne arhitekture u kojoj se ističu velike jednostavne površine te igra dvije kontrastne neutralne nijanse – bijele i crne. Njezina unutrašnjost također je moderna, ali i vrlo životna te ima toplinu doma.

Foto: Peter Kardne / Real Living

Kuća je primjer suvremene arhitekture koja se dobro uklopila u okoliš i, iako upečatljiva svojom vanjštinom, ne izgleda nimalo napadno, a topla zahvaljujući mekom i ugodnom dizajnu švedskog studija Real Living koji se pobrinuo za unutarnje uređenje kao i izgled terase uvučene u jedan dio kuće čime se dobila nadstrešnica.

Foto: Peter Kardne / Real Living

Budući da je ovo ipak Švedska, unutarnje uređenje ponajviše je inspirirano skandinavskim dizajnom, ali njegovom modernijom verzijom, koja ima otklon od vintagea, a prednost daje modernim materijalima, sjajnim plohama i staklu. Za toplinu su se pobrinuli prirodni materijali u vidu tepiha i prostirki poput dekica te drvene površine i moderan kamin u centru dnevne zone.

Foto: Peter Kardne / Real Living

Pored dnevne zone, u prizemlju se nalazi i radna soba te gostinjski toalet, dok se na katu nalaze tri spavaonice – roditeljska te dvije dječje, velika kupaonica te veliki hodnik koji, s obzirom na svoju površinu može biti i prostor za odmor ili dodatni dnevni boravak.

Foto: Peter Kardne / Real Living

Posebnost gornje etaže je velika kupaonica koja ima izlaz na terasu, te se tako stvara dojam wellnessa s pogledom na okoliš i prirodu. Velika roditeljska soba ima i izduženu walk-in garderobu, dok su u dječjim sobama napravljeni ugradbeni ormari.

Foto: Peter Kardne / Real Living

Donja etaža velika je površinom te je otvorenoga koncepta – kuhinja, boravak i blagovaonica jedan su prostor iz kojeg se preko velikih otvora i kliznih vrata pruža pogled na terasu, vrt i bazen.

 

Komentari