RESCHIO: zavirite u srednjevjekovni dvorac pretvoren u boutique hotel

Vodimo vas u Reschio, srednjevjekovno imanje u Umbriji koje krasi kombinacija netaknute prirode brežuljkastog kraja i opuštenog talijanskog načina života. Ondje se smjestio šarmantni boutique hotel koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 


Imanje Reschio proteže se na više od 1500 hektara netaknute prirode, a sam se kompleks sastoji od dvorca i nekoliko objekata koje su pažljivo restaurirani i preuređeni u vile, baš kao i sam dvorac u hotel. Pretvoreni u luksuzne smještajne jedinice, ovi dizajnerski biseri odišu starinskim štihom koji govori o stoljećima staroj povijesti.

Foto: Reschio Estate

Svaka od osam luksuznih vila za najam nudi privatnost i niz sadržaja, a svaka od njih može se podičiti i spektakularnim pogledom. Riječ je o građevinama poput nekadašnjeg samostana, seoskih kućica ili stražarnice, a neke od njih datiraju još iz 11. stoljeća.

Foto: Reschio Estate

Osim u divnim interijerima i pripadajućim sadržajima svakog objekta, posjetitelji mogu uživati i u nizu aktivnosti. Posebno se ističu atrakcije poput jahanja konja, satova kuhanja, igranje tenisa i vožnja bicikala na za to predviđenim stazama, traženje tartufa, istraživanje divljine, ali i kupanje, pecanje ili naprosto uživanje uz predivno jezero.

NOĆ U SVJETIONIKU: zavirite u stari svjetionik koji je postao hotel

Foto: Reschio Estate

No, prava zvijezda imanja Reschio zapravo je istoimeni tisućljetni dvorac. Sagrađen još 1050. godine, dvorac je pravi povijesni biser pažljivo pretvoren u jedinstveni boutique hotel. Sam se dvorac sastoji od dvaju dvorišta, jedno je pretvoreno u zimski vrt koji odiše spojem egzotike i misterioznosti.

Prva je to postaja koja će posjetiteljima tek dati naslutiti što se krije dalje.


Foto: Reschio Estate

Drugo je dvorište, odnosno perivoj, često domaćin klasičnih i jazz koncerata zahvaljujući odličnoj akustici.

Foto: Reschio Estate

Osim perivoja i gore spomenutog zimskog vrta, tu su i pripadajući bar, zatim stara kuhinja dvorca pretvorena u mjesto za druženje ili pak uživanje u laganim večerama i bogatom fundusu knjižnice dvorca, kao i, napokon, bogatoj povijesti ovog impresivnog kompleksa.

Prvi hotel na svijetu posvećen siru. Zavirite u njegov originalan interijer

Zavirite u Qbic, hotel stvoren da bude najbolji u Londonu

Foto: Reschio Estate

Reschio svojim osjetiteljima tijekom ljetnih mjeseci nudi uživanje i u bazenu s pogledom na zidine dvorca, što je, vjerujemo, zaista jedinstven doživljaj i fuzija starog i novog.

Tijekom hladnijeg dijela godine posjetitelji željni plivanja i opuštanja mogu uživati u kupalištu. Stari vinski podrumi ovog dvorca pretvoreni su u jedinstvenu spa oazu inspiriranu starorimskim termama.

Foto: Reschio Estate

Iako su sve hotelske sobe zanimljive i jedinstvene u svojem spoju modernog i starinskog, prava je zvijezda ipak Tower suite. Riječ je o kuli, najstarijem dijelu dvorca koji datira još iz desetog stoljeća.

Ova se smještajna jedinica proteže se na čak pet etaža s izlazom na privatnu terasu s koje puca pogled koji se stvarno ni sa čime ne može usporediti.

 

Foto: Reschio Estate

U nastavku pogledajte našu galeriju i uživajte u divnim proziroma dvorca Reschio, a više informacija o imanju možete pogledati ovdje.

Foto: Reschio Estate

 

Komentari