Zavirite u predivan novi kafić u Zagrebu, inspiriran francuskim chicom

U Maksimirskoj ulici u Zagrebu osvanuo je novi caffe bar za čije se uređenje pobrinuo studio Mirjane Mikulec. Prostor je uređen u modernom ruhu, ali uvelike oslonjen na štih i atmosferu francuskih kavana iz 30-ih godina prošlog stoljeća

 

Svi volimo imati svoj omiljeni kafić. I to ne nužno u kvartu u kojem živimo. U njemu poznajemo konobara koji dobro zna kakvu kavu ili čaj preferiramo, kao i kakvu glazbu, volimo li se družiti ili najradije u miru gledati na ulicu ili pak čitati novine. Za omiljene kafiće vežu nas brojne uspomene koje uvijek rado prepričavamo. Sve su to naoko nebitne sitnice koje ustvari čine život ljepšim i samo – našim. Imajući između ostaloga i to na umu, vlasnici novootvorenog caffe bara u Maksimirskoj ulici u Zagrebu stvorili su uz pomoć dizajnerice Mirjane Mikulec i njezina tima mjesto u koje će navraćati različite generacije i ravnopravno ga smatrati svojim. Mjesto u kojem će se osjećati ugodno i opušteno, kao kod svoje kuće.

Kafić Look privlačan je ambijent od 100-tinjak četvornih metara u kojem se isprepliću neutralne nijanse crne, sive i bijele oplemenjene zelenilom te upečatljivim akcentima poput crno-bijelog šanka te minimalističke rasvjete. Želja vlasnika je bila da prostor bude moderan i dopadljiv, ali i da odiše luksuzom i šarmom francuskih kavana iz 30-ih godina prošlog stoljeća.

Dizajnerica Mirjana Mikulec iskoristila je činjenicu da se kafić nalazi na uglu, kao i prostor u eksterijeru koji je pretvoren u  atraktivnu terasu. ‘Kafić ima ugaonu poziciju te smo ga odlučili u cijelosti ostakliti s dvije strane koje su izložene ulici. To je prostor učinilo dodatno zanimljivim, a usto se gostima pružila prilika da mogu, dok ispijaju svoj omiljeni napitak, promatrati živopisne ulične slike koje se odvijaju pred njihovim očima’, objašnjava dizajnerica.

Francuski chic postignut je malim jednostavnim stolovima te crno-bijelom keramikom kojom je obložena vanjska fronta dugačkog šanka. Dašak luksuza u kafić Look je unesen klupama tapeciranim u tamnoplavom chesterfield baršunu, a industrijskog stila stropom pobojanim u crnu, kako bi cijevi bile vidljive, ali ne i previše upadljive. Prostor je dodatno obogaćen velikim teglama sa zelenilom koje unose svježinu u prostor, baš kao i tapecirani stolci u istoj boji.

 

Fotografije: Ivana Niskota