Jedinstvena atmosfera u fantastičnom domu portugalske dizajnerice

U suradnji s kolegom arhitektom Luisom Rebellom de Andradeom dizajnerica interijera Lígia Casanova uredila je svoj obiteljski dom u Lisabonu. Riječ je o stanu u kojem je iskorišten potkrovni prostor te je u njemu osmišljen radni kutak

 


Prostran obiteljski stan u kojem živi sa suprugom i dvoje djece portugalska dizajnerica interijera Lígia Casanova prije usljenja podvrgla je temeljitoj adaptaciji. Kako bi iz prostora izvukla maksimum i svi detalji bili besprijekorni, surađivala je s kolegom arhitektom Luisom Rebellom de Andradeom. Do idealnog doma trebalo im je pola godine, budući da je trebalo obnoviti kompletan prostor – nove podne obloge od kojih su neke samo bojane u bijelo, instalacije, kupaonice, kuhinju, namještaj…


Za dizajnericu je idealan dom značio i osmišljavanje kućnog ureda unutar njega. Adaptacija je poduzeta i zbog želje za proširenjem prostora koji je bio neiskorišten iznad njezina stana. Novih 30-ak četvornih metara, iz kojih se dolazi stepeništem iz blagovanja namijenjeno je dizajneričinu uredu u koje može na miru raditi, a istovoremeno je dostupna svojoj djeci i povezana s obitelji.


Baza interijera je u potpunosti bijela koja je unijela obilje svjetlosti, a istovremeno je začinjena šarenim akcentima u tirkiznoj, plavoj, crnoj i žutoj, što je unijelo potrebni balans i dinamiku. Stvoren je obiteljski dom jedinstvene atmosfere, u kojima se dizajnerica poigrala s detaljima i namještajem kojeg je dobar dio rađen po mjeri.

 

Foto: Bruno Barbosa

Tako u dnevnom boravku pažnju privlači velika polica s knjigama, rađena po narudžbi prema dizajneričinoj ideji. Polica je savršeno iskoristila prostor do posljednjeg centimetra.

 

Foto: Bruno Barbosa

Isti je slučaj i s ormarima u spavaćoj sobi te kuhinjskim ormarićima i šankom. Protutežu modernim komadima namještaja po mjeri čine antikni komadi namještaja u prirodnoj boji drveta kao i oni s potpisom, što je prostoru dalo dašak bezvremenosti. Dio detalja vlasnica je sama izradila, dok su neki dizajnerski što je stvorio prostor s karakterom.

Foto: Bruno Barbosa

 

Komentari