Svijetli stan od 50 kvadrata zaodjeven u eleganciju i tople zemljane tonove

Vodimo vas u dvosobni stan za mladu damu, koja voli eleganciju, klasiku, ali i moderan dizajn. Pogledajte kako je dizajner Andrej Nekrasov odgovorio na njezine želje.

 


Vlasnici, sredovječni stariji bračni par, kupili su stan za kćer koja je nedavno počela raditi i planira samostalan život nakon uređenja stana. Kako bi stan bio dobro osmišljen i lijepo izgledao, angažirali su dizajnera Andreja Nekrasova.

Foto: Olga Šangina

Kćer je bila sigurna da ne želi bezličan sivi prostor kao ni tipičan “djevojački” interijer s ružičastim detaljima. Sviđala joj se ideja stana s karakterom koji će imati bezvremenski štih. Voli klasiku i eleganciju, a željela je i stan s atmosferom doma, pa se dizajn i kretao u tom smjeru.

Foto: Olga Šangina

Dizajner je odmah odlučio da će boja igrati važnu ulogu u ostvarenju ovih ideja. Tako se pored svjetlijih i tamnih bež i smeđih nijansi javila duboka smaragdna nijansa zelene u kombinaciji s mramornim površinama i namještajem u dekoru hrastovine.

Foto: Olga Šangina

Stan je prije uređenja doživio neke tlocrtne izmjene. Prije svega, kupaonica je povećana nauštrb hodnika i u tom prostoru spojene su funkcije kupaonice i vešeraja. Kupaonica se sastoji od tri segmenta: prvog. u kojem je perilica i sušilica rublja, zatim tuš kabina i umivaonik te WC školjka i bide.

Foto: Olga Šangina

Trebalo je organizirati i dvije odvojene garderobe (pored velikog i prostranog ormara u hodniku). Sami ormari, rađeni po mjeri, djeluju kao elementi za zoniranje prostora: nema pregrade između garderoba, budući da su jedna do druge. Vrata garderobe iz hodnika ugrađena su direktno u sustav ormara.

Foto: Olga Šangina

Interijer je dizajniran u stilu moderne klasike. Kombinirane su štukature, elegantne moderne površine u hrastovom i emajliranom furniru, površine s teksturom mramora i naglasci od mjedi. U dnevni boravak dodan je još jedan završni materijal – reljefne ploče od gipsa. Njima je ukrašena TV zona.

Foto: Olga Šangina

U kuhinjskom dijelu, umjesto stola za blagovanje, postavljen je mali polušank: jedna strana se oslanja na modul za pohranu, druga na geometrijsku nogu u mesinganoj završnici.

Komentari