BOEMSKI ŠTIH NA DVIJE ETAŽE: sve samo ne tipičan obiteljski stan

Vodimo vas u dvoetažni stan, zanimljiv dom četveročlane obitelji. Prostor je kombinacija različitih stilova, ali je baza ipak skandinavski dizajn a posebnost mu daje boemski, spontan štih

 


Dvoetažni stanovi uvijek bude dodatnu pažnju zbog svoga koncepta. Ovaj interijer nije zanimljv samog rasporeda i malih kružnih stepenica koje povezuju gornju i donju etažu, nego i zbog stila uređenja te odabira materijala i nevjerojatne spontanosti kojom cijeli prostor odiše. Ta spontanost urodila je boemskom atmosferom, pa se na trenutke čini da je riječ o nekom studentskom stanu, u kojem se cijeni jednostavnost, dobre ideje i nepredvidivost.

Foto: Hemnet

Iako je baza skandinavski dizajn, interijer je kombinacija različitih stilova, uzoraka, materijala… Navikli smo da skandi interijeri budu opuštena i jednostavna, no svakako uglađenija mjesta, gdje vladaju bijela i siva te drvo. No, ovdje ipak imal malo više boja, a umjesto drveta glavni je materijal šperploča od koje je napravljena kuhinja kao i dobar dio namještaja.

 

Foto: Hemnet

U ovom stanu zadivljuje nas inventivnost njegovih vlasnika, koji su sami uređivali svoj dom, kao i osobnost. Mogli bismo reći da u stanu vlada radosna, organizirana zbrka, puna detalja i zanimljivih rješenja.

Foto: Hemnet

Sve to bilo je moguće (a da pritom ne završi u neukusu) zbog neutralne baze, izrađene od mikrocementnog poda i svijetlog drveta odnosno šperploče. Mnogima će se najviše svidjeti upravo kuhinja rađena od ovoga materijala, ali i terasa inspirirana jugom i uređena poput nekog malog dnevnog boravka te dopunjena šarmantnim vintage komadima.

Foto: Hemnet

Spavaće sobe u potpunosti odražavaju njihove vlasnike, no ipak je najzanimljivija roditeljska koja se nalazi na gornjoj etaži. Sastoji se od velike prostorije pregrađene zavjesama na dva dijela – jedan s ležajem i prostorom za skladištenje, a drugi s velikim blagovaonskim stolom koji ujedno funkcionira i kao radni prostor za vlasnike.

Foto: Hemnet

Na gornjoj etaži je i velika roditeljska kupaonica, dok se na prvoj etaži nalaze, pored dnevne zone otvorenog koncepta, još jedna kupaonica te dvije dječje sobe. Kupaonice su ujedno i najmodernija mjesta u domu, bez puno detalja i najmanje boemskog štiha.

Foto: Hemnet

 

Komentari