Moderan i chic mali ženski stan od samo 43 četvorna metra

Stan za mladu ženu, uređen u skandinavskom stilu kombiniranim s minimalizmom, primjer je šarmantno i ugodno uređenog prostora. Njegova posebnost je i u činjenici da je nastao u zgradi koja je nekoć bila pivovara te ga odlikuju veliki, industrijski prozori

 

 


Nekadašnja pivovara u Stockholmu pretvorena je u stambenu zgradu, a mi vas vodimo u jedan od od tih stanova koji plijene pažnju svojim atraktivnim i skladnim uređenjem. Vlasnica je sama osmislila cijeli prostor koji je prije namještanja bio podvrgnut nekim građevinskim zahvatima kako bi se dobio zaseban prostor za spavanje.

Foto: Planete Deco

Kuhinja je stoga prenamijenjena u spavaću sobu, te se preselila u dio dnevne sobe i hodnika. Tako se prostor hodnika djelomično iskoristio za kuhinjski sadržaj – ugradbenu pećnicu i hladnja te ormare za pohranu namirnica i ostalih sitnica. Uska soba preko puta hodnika postala je garderobni prostor.

Foto: Planete Deco

Kako novi prostor spavaonice nema prozore, vlasnica je odlučila pregraditi sobu staklenom stijenom s alu profilima kako bi prirodna svjetlost prodirala u ovaj prostor, a da istovremeno on ima i privatnost i da je odijeljen od dnevnog boravka.

Foto: Planete Deco

Veliki otvori preko čitavog vanjskog zida ostavljeni su originalnom dizajnu kakvi su bili u pivovari, te su veliki stilski adut u interijeru, a k tome osiguravaju puno prirodne svjetlosti.

Foto: Planete Deco

Radi lakše prohodnosti, vlasnica je nabavila okrugli blagovaonski stol koji usto zauzima i manje prostora. Kuhinja je jednostavnih, ravnih linija, kao i hodnik i kupaonica, maksimalno iskorišten za skladišni prostor.

 

Komentari