MODERAN STAN S KARAKTEROM: originalan koncept kreveta, blagovaonice i zelenila

Stan od 54 četvorna metra u Varšavi, čije uređenje potpisuje Jan Sekula iz studija Zarysy oduševljava svojim dobrim rasporedom, sjajnim odabirom boja, ali prije svega originalnim komadima namještaja rađenim po mjeri, sjajnim konceptom blagovaonice te detaljima poput tegli sa začinima

 

 


Moderan interijer od 54 četvorna metra u predgrađu Varšave plijeni pažnju svojim modernim i atraktivnim dizajnom, ali i originalnošću. Za to je prije svega zaslužan Jan Sekula, vlasnik dizajnerskog studija Zarysy. Nastojao je udovoljiti željama vlasnika, mladom paru koji voli primati goste i družiti se s njima uz kuhanje.

Foto: Studio Zarysy

Prostor dnevne zone bio im je prilično bitan, a uz taj zahtjev, drugi se odnosio na moderni stil uređenja koji ne bi zapostavio toplu atmosferu doma. Htjeli su da stan odiše modernim štihom, ali istovremeno bude vedar i ugodan.

Foto: Studio Zarysy

Stoga je dizajner u modernu i naoko minimalističku koncepciju sastavljenu od sive, bijele i crne ubacio dekor drveta na zidove te akcente u toploj žutoj i smirujućoj i profinjenoj plavoj. Kako bi stan dobio na životnosti i izdigao se iz prosječnosti, neki njegovi dijelovi malo su posebniji.

Foto: Studio Zarysy

U dnevnoj zoni pažnju ponajviše plijeni dio za blagovanje koji je omeđen crnim okvirom od iverala, te stolom koji je samo s bočnih strana pričvršćen za njega. Ovaj komad namještaja, kuhinja, komode i te ormari u radnom kutku, hodniku, spavaćoj sobi kao i kupaonski namještaj rađeni su po mjeri prema nacrtima dizajnera i to je ono što čini ovaj stan, nadahnut retro dizajnom 70-ih i skandinavskim stilom, posebnim.

 

Foto: Studio Zarysy

Vjerujemo da će vam biti i više ne dobra inspiracija za manji makeover ili pak preuređenje.

 

 

 

Komentari