Adaptacija: starinski stan pretvoren u moderno i udobno obiteljsko gnijezdo

Adaptacija stana u poznatoj madridskoj četvrti Justicia, koja odiše poviješću i starinskim štihom, poštovala je ambijent u kojem se interijer nalazi, kao i vrijeme nastanka zgrade. Zavirite u moderniziranu verziju starog građanskog stana!

 

 

 

Trosobni stan u središtu Madrida, staroj povijesnoj četvrti Justicia vlasnici su odlučili temeljito adaptirati prije nego usele u njega. Za projekt uređenja bio je zadužen studio TGV Interiors  i portugalski arhitekt iz studija Domus Nova Giano Goncalves. Njihova suradnja rezultirala je moderniziranom verzijom stana koji je ipak sačuvao poveznicu sa zgradom i kvartom u kojima se nalazi.

Foto: Lupe Clemente

Prilikom uređenja naime maksimalno se nastojala sačuvati povijesna arhitektura, ali i stvoriti moderan interijer koji odgovara današnjim trendovima u stanovanju te prilagođen suvremenom načinu života.

Foto: Lupe Clemente

U nastojanju osuvremenjivanja prostora arhitekti su potpuno uklonili hodnik iz stana te otvaranje kuhinje prema ostatku dnevne zone. Tako maksimizirao prostor te je više prirodne svjetlosti ušlo u hodnik i prostor općenito.

Drvene grede na stropu i drveni stupovi su ostavljeni te čine poveznicu s autentičnim ambijentom, baš kao i mramorni kamin koji je također zatečen u stanu.

Foto: Lupe Clemente

Na podove je opet stavljen hrastov parket kako bi zaokružio tu cijelu povijesnu priču koja čini savršen kontrast s modernom i minimalističkom bijelom kuhinjom.

Foto: Lupe Clemente

Središnje mjesto dnevne zone svakako je boravak, u kojem pažnju plijeni zelena kutna garnitura te ružičasti stolci presvučeni baršunom. U ostatku stana je privatna zona u kojoj se nalaze dvije spavaće sobe koje su kombinacija modernog i retro dizajna, kupaonica te WC te čine sa socijalnom zonom ugodan i šarmantan interijer.

 

Komentari