APARTMAN NA SKANDINAVSKI NAČIN: studio od 18 kvadrata unatoč skromnom budžetu besprijekorno je uređen

Vodimo vas u apartman smješten u selu na švedskoj obali. Unatoč skučenoj kvadraturi i skromnom budžetu, vlasnici su uspjeli osmisliti funkcionalan i lijep prostor koji vam može biti inspiracija za uređenje vikendice, apartmana na moru ili stana za najam

 

 

 

Obiteljska drvena kuća, svojom arhitekturom tipična za Švedsku, budući da se nalazi u blizini obale i plaže, pretvorena je u nekoliko apartmana. Najljepši i najzanimljiviji nam se čini studio apartman u potkrovlju koji zauzima površinu od svega 18 četvornih metara. U tako skučenoj kvadraturi moguć je boravak dvije osobe. Apartman se sastoji od jedne centralne prostorije, kupaonice s tuš kabinom te balkonom.

Dio pod kosim krovom u prostoriji iskorišten je za smještanje kreveta – kako je taj kutak niša spavaći dio sa dva ležaja tako dobija malu privatnost te je vizualno odvojen od ostatka prostora. Isti je slučaj s kutkom za kuhanje, koji je ‘izvučen’ prema balkonu te nudi i pogled na naselje i more.

Foto: Planete Deco

Preko puta kuhinje, sa stolom naslonjenim na zid čime se štedi na prostoru, nalazi se kutak za blagovanje. Zid iznad njega iskorišten je za ormariće i pohranu kuhinjskog posuđa – prije svega šalica, tanjura i čaša. Stol se može razvući, a njegov sklopivi dio nalazi se s bočne strane stola, uza zid. Pored ulaznih vrata nalazi se i mali ugradbeni ormar za garderobu i obuću.

Foto: Planete Deco

Uređenje je inspirirano skandinavskim dizajnom i morem pa su plava i bijela u glavnim ulogama kako bi pojačali atmosferu. To je donijelo jednostavnost, svježinu i vedrinu u prostor te je primjer kako mali prostori mogu biti sjajno isplanirani i stilom usklađeni s okolišem odnosno prirodnim ambijentom.

 

 

Komentari