Šumska idila: kako je stara seoska kuća postala moderna vikendica

Drvena kuća u šumi u obliku slova A, u selu Brecht u pokrajini Antwerpen, dobila je modernu ekstenziju od 26 kvadrata u koju je smješten minimalistički koncipiran dnevni boravak s blagovanjem

 

 

Smještena u belgijskoj šumi, u selu Brecht, u pokrajini Antwerpen, crna renovirana kuća plijeni pažnju arhitekata, ali i ljubitelja interijera te svih onih koji vole miran život u prirodi, daleko od grada i asfalta. Projekt uređenja koji je ustvari bio ekstenzija postojećeg objekta potpisuje belgijski arhitektonski studio dmvA. Vlasnica Rini van Beek poželjela je da njezina stara kućica u obliku slova A i s drvenom konstrukcijom dobije proširenje kako bi bila moderniziranija i ugodnija za život.

Tako je kuća od 52 četvorna metra dobila novu prostoriju od 26 kvadrata i oblikovanu kao kvadrat čije su dvije duže strane staklene stijene, ali je konstrukcija, kao i starom dijelu, drvena. Staklene stijene na ekstenziji omogućavaju potpuni pogled na vrt i ribnjak. Stari dio otvorio se prema novom prostoru u koji je smještena biblioteka s blagovanjem, nova kupaonica te ulazni prostor.

Krov koji se spuštao prema tlu je maknut te su ostavljeni samo dijelovi koji danas u prostoru, otvorenom prema biblioteci i blagovanju funkcioniraju kao prekrasni stupovi koji vizualno odijeljuju prostor kako bi se naglasile zone boravka i novonastalog dijela.

 

 

Tlocrt
Komentari