45 ELEGANTNIH KVADRATA ZA MAMU: pogledajte kako je arhitektica uredila stan u Kiseljaku

U portfoliju studija Belinda Design pod nazivom stan B krije se jedan sasvim poseban projekt. Riječ je o interijeru koji vlasnica studija, mlada arhitektica radila za svoju majku. Kako je osmislila stan od 45 četvornih metara, pogledajte u nastavku!

 

 

 

Interijer u Kiseljaku, gradiću u Bosni i Hercegovini, privukao nas je prije svega svojim jednostavnim, profinjenim i vrlo elegantnim izgledom ali i činjenicom da unatoč maloj kvadraturi od 45 kvadrata te upotrebi tamnih tonova i uzoraka izgleda prostrano i prozračno.

Posebnost ovoga stana je i činjenica da ga je arhitektica Belinda Pušić iz studija Belinda Design radila za svoju majku. To je, kao što pretpostavljate, za mladu arhitekticu, bio sasvim zanimljiv, ali i poseban izazov. No, sve je olakšavalo to što mama nije imala zahtjeva, pa je arhitektica imala odrješenje ruke u uređenju.

Foto: Dario Šišul

Stan se nalazi u novogradnji u Kiseljaku te je kupljen u roh bau stanju, što je omogućavalo da se dobar dio elemenata odabere po izboru arhitektice i njezine majke. Ovakva opcija svakako je zahtjevnija, ali i nudi puno više mogućnosti, prije svega da se stan u potpunosti prilagodi budućem stanaru.

Tako je, prije namještanja, ugrađeno je podno grijanje, izmijenjene neke instalacije, stavljeni pregradni zidovi te zidne podne obloge.

Foto: Dario Šišul

Interijer je jako dobro isplaniran te iznimno funkcionalan – ulazni prostor, u kojem se nalazi garderobni ormar otvoren je prema dnevnoj zoni – kuhinji, boravku i kutku za blagovanje. Iz ove dnevne zone izlazi se na balkon i ulazi u malu spavaću sobu namještenu osnovnim komadima namještaja – krevetom, ormarom i noćnim ormarićem.

 

Foto: Dario Šišul

Stil i atraktivnost su ovdje, kao i u ostatku stana ostvareni prije svega odabirom materijala, uzoraka i tekstura namještaja i funkcionalnih detalja. A dekorativni detalji su vrlo rijetki i decentni, no itekako primjetni – poput štukatura i tapeta na dijelovima zida. Tako fronte od prozirnog i tamnoga stakla na ormarima i policama, prekrasan mramor, tamni laminat na podovima te baršun čine savršen sklad, donoseći atmosferu funkcionalnog luksuza.

Foto: Dario Šišul

Mnogima će pažnju privući moderan koncept crne kuhinje, bez gornjih elemenata, te sa štukaturama na zidovima. Radi praktičnosti, zid je obojan perivom bojom, a jedan njegov dio je zaštićen prozirnim kaljenim staklom. Kako bi prostor kuhinje izgledao veći, ona je odignuta od poda te je ispod ormarića ugrađena rasvjeta. Dojmu prostornosti u dnevnom dijelu doprinijelo je i veliko ogledalo s bronca efektom na zidu gdje se nalazi stol za blagovanje.

Foto: Dario Šišul

 

 

Komentari