MODERAN STAN U SPLITU: pomno osmišljeni detalji, materijali i boje u režiji mlade dizajnerice

Prostrani splitski stan u novogradnji divan je primjer jednostavnog, ugodnog i funkcionalnog prostora ispunjenog dizajnerskim komadima i onima rađenim po mjeri. Tako je interijer dobio na originalnosti

 


U splitskoj novogradnji nalazi se interijer od 95 četvornih metara čiji projekt uređenja potpisuje mlada dizajnerica Petra Antunović i njezin studio Enami Interior Design.

Foto: Kate Ševo

 

Pored dnevnog prostora otvorenog koncepta kojeg čine kuhinja, boravak i blagovanje, nalaze se još tri spavaonice te kupaonica i gostinjski toalet.

Foto: Kate Ševo

Iako je riječ o novogradnji, u dogovoru s klijentom, odlučeno je da se mijenjaju podne i zidne obloge, zidovi su dobili novi sloj boje te je učinjeno nekoliko manjih izmjena u rasporedu prostora. Nakon toga uslijedilo je namještanje te završni detalji.

U cjelokupnom procesu projektiranja dizajnerica je imala potpunu slobodu, a jedini zahtjev klijenta je bilo da ne bude dosadno i obično i da bude zastupljena plava boja.

Foto: Kate Ševo

Cilj je, kako nam je otkrila dizajnerica, bio zadovoljiti želje vlasnika te da se dobije i više od očekivanog, u čemu je, smatra, uspjela i u ovom projektu.

Ugodan stan, predivan ambijent, moćan dojam, kombinacija klasike s modernim i retro elementima uz detalje koji su poprilično odvažni i smjeli te su definitivno podigli stan i postavili jednu ljestvicu iznad”, ističe Petra Antunović te dodaje kako je osim samoga stila, stan u mnogočemu funkcionalniji od prvotnog stanja.

Foto: Kate Ševo

Veća funkcionalnost se očituje u odabiru bijele za kuhinju koja je vizualno proširila i raščistila kuhinjski dio s blagovaonicom te u dnevnom boravku koji je napokon dobio glavnu ulogu. Komforan kauč uronjen u prostor sada stvara granicu između dnevnog boravka i kuhinje, a s tabureom i foteljicom napokon je dobio pravi smisao dnevnog dijela u kojem obitelj sada rado može provoditi vrijeme i uistinu uživati u ambijentu koji je pojačan i dimabilnom rasvjetom, lampama itd…”, objašnjava dizajnerica.

Foto: Kate Ševo

Tri spavaće sobe su osmišljene prema dobi i željama  njihovih vlasnika. Već prvim pogledom na njih jasno je kome soba pripada zbog izraženog identiteta i karaktera. Zajedničko im je to da su smirujuće atmosfere, jednostavnog dizajna, s vrlo malo detalja, ali zanimljivom rasvjetom.

Foto: Kate Ševo

Od lijepih detalja i jakih akcenata u nekoliko nijansi plave te crnoj i zlatnoj, posebnosti stana uvelike doprinosi i kamena konzola na ulazu, rađena po narudžbi prema dizajneričinim zamislima.

“Prvo su se strojno izradili kameni stupovi, a zatim i gornja ploča koja se naslonila na njih, Bravar je izradio metalne obruče i metalnu traku koji su naknadno bojani u zlatnu boju kako bi konzola djelovala što moćnije i atraktivnije u prostoru”, otkriva dizajnerica za kraj.

Foto: Kate Ševo

 

 

Komentari